Vårens vakreste foto-eventyr starter om to uker!

Foto: Espen Rasmussen.
Foto: Espen Rasmussen.
Foto: Jerry Uelsmann.
Foto: Jerry Uelsmann.
Berlin. Foto: Donata Wenders.
Berlin. Foto: Donata Wenders.
Foto: Giacomo Brunelli.
Foto: Giacomo Brunelli.
Lemitz. Foto: Anders Petersen.
Lemitz. Foto: Anders Petersen.
Giamaica. Foto: Hilde Carling.
Giamaica. Foto: Hilde Carling.
Gold Mining. Foto: Carmen Barrantes.
Gold Mining. Foto: Carmen Barrantes.
Sjøørret i Måneskinn. Foto: Audun Rikardsen.
Sjøørret i Måneskinn. Foto: Audun Rikardsen.
Startskuddet for årets foto-festival går onsdag 27. april kl. 17.00 og festivalen varer til og med søndag 1. mai. Programmet er klart og vi ønsker velkommen til en stor dose fotoglede!

 

Festivalprogram med høy kvalitet
Nordic Light har gjennom årene hatt gleden av å kunne ønske velkommen til et stjernespekket galleri av nasjonale så vel som internasjonale kunstnere. Festivalen er blitt en yndet møteplass for alle som lar seg begeistre foto, og som er interessert i å se verden gjennom å lytte til andres historier. Det er nemlig ikke bare fotografer som kommer til Kristiansund, men også historiefortellere av ypperste klasse. Festivalen er en hyllest til fotografiet som kunstart, og en arena for å kunne vise fram ulike uttrykk av
høy kvalitet innenfor fotografi. 

Detaljert program og billetter: www.nle.no

Foredrag og utstillinger
Følgende fotografer blir å se og/eller høre under årets festival: Jerry Uelsmann (USA), Anders Petersen (Sverige), Ralph Gibson (USA), Saga Sig (Island), Morten Krogvold
(Norge), Mikkel Aaland (USA), CF-Wesenberg (Norge), Audun Rikardsen (Norge), Espen Rasmussen (Norge), Nils Aukan (Norge), Donata Wenders (Tyskland), Carmen Barrantes (Peru), i samarbeid med Fotografihuset, Miriam Skeide Brandstad (Norge), Hilde Carling (Norge), Giacomo Brunelli (Italia), Åse-Marie Faldalen (Norge), Tine Poppe (Norge) og Jo Bentdal (Norge), i samtale med Lars Elton.

Gratis frokostfilmer
Fotografi vil alltid søke kunnskap og inspirasjon fra andre kunstarter som eksempelvis film, litteratur og musikk. Hver morgen inviteres du til å starte dagen med en håndplukket, inspirerende frokostfilm på Caroline Kino.

Kveldsprogram
Bli nærmere kjent med interessante personligheter gjennom Morten Krogvolds samtaler med utvalgte gjester. Tre kvelder under festivalen tas det en pause fra det raske og effektive samfunnet der det gis rom for ettertanke. Det hele er rammet inn i en intim og hyggelig atmosfære i Carolines storsal. Ta varmt i mot Per Fugelli, Poppefamilien og Jan Jönson!

Workshop

Det er satt opp flere workshop under festivalen, både for barn og voksne. Ralph Gibson skal blant annet lede to dager med akt-fotografering. For mer info, sjekk her:

www.nle.no/workshops-2

Intimt og kompakt

Det satses på høy kvalitet på foredragene og godt med tid for å se de ulike utstillingene som i år i hovedsak er konsentrert på Nordic Light - House of Photography. Der vil det også bli festivalpub og Krogvold Cafe. Nytt av året er at festivalen er flyttet en dag frem slik at programmet er konsentrert rundt en langhelg.

Det er fortsatt flere ledige billetter til de aller fleste av arrangementene.

Velkommen til Nordic Light International Festival of Photography 27. april - 1. mai!
Fraspark onsdag 27. april kl. 17.00 ved Kristiansund Kunstforening.

 

 

Emneord: 
Kommune: 

Skriv ny kommentar

Plain text

  • HTML-koder er ikkje aktivert.
  • Internettadresser og e-postadresser konverterast til lenker automatisk.
  • Linjer og avsnitt blir automatisk behaldt.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.