Mette Edvardsen: Time has fallen asleep in the afternoon sunshine

Levende bøker. Fotokilde: Jugendstilsenteret og KUBE.
Levende bøker. Fotokilde: Jugendstilsenteret og KUBE.
Lørdag 2. og søndag 3. desember gjøres et knippe levende bøker tilgjengelig for utlån på Ålesund bibliotek, og publikum tilbys en helt unik en-til-en-opplevelse! "Time has fallen asleep in the afternoon sunshine" er utviklet av kunstneren Mette Edvardsen, og består av en samling levende bøker. De levende bøkene er utøvere som har memorisert en bok av eget valg. Publikum kan reservere en bok eller droppe innom å låne en dersom den er tilgjengelig. Performancen arrangeres av Jugendstilsenteret og KUBE i samarbeid med Ålesund Bibliotek, og finner sted på hovedbiblioteket i sentrum.

Ideen til dette biblioteket av levende bøker kommer fra science-fiction romanen «Fahrenheit 451», en framtidsvisjon av et samfunn der bøker er forbudt fordi de ansees som farlige, og hvor lykke skal oppnås i fravær av kunnskap og kritisk tenkning. I dag baserer vi oss i økende grad på elektronisk lagring av dokumenter og bøker, og tematikken blir aktuell på ny: Hva om noen plutselig sletter alt?

Å lære en bok utenat er en kontinuerlig prosess av å minnes og å glemme. Uansett hvor mye eller godt du lærer noe utenat, må du likevel holde det ved like, ellers vil du glemme det igjen. Kanskje har du allerede glemt begynnelsen når du kommer til slutten av boken? «Time has fallen asleep in the afternoon sunshine» er en annerledes leseropplevelse. De besøkende velger en bok, og boken tar leseren sin med til et sted i biblioteket, i kafeen på museet, eller på en spasertur ute mens den resiterer sitt innhold.

Tilgjengelige titler:
Elskeren – Marguerite Duras (på norsk)
Sataniske vers – Salman Rushdie (på norsk)
I am a Cat – Soseki Natsume (på engelsk)
Pianolærerinnen – Elfriede Jelinek (på norsk)
Hakkepølsa - Torgny Lindgren (på norsk)
Answered Prayers - Truman Capote (på engelsk)
Bartleby, the Scrivener – Herman Melville (på engelsk)

Bøkene er tilgjengelig på oppsatte tider lørdag 10-15 og søndag 12-16. For å bestille en bok, ta kontakt i skranken til Ålesund bibliotek, send epost til post@alesund.folkebibl.no, eller ring til Ålesund bibliotek tlf: 70 16 22 60.

Gratis!

Gjennomføres med støtte fra Nasjonalbiblioteket.
Foto: Document Photography - Sydney Biennale

Konsept: Mette Edvardsen
Med: Kristien Van den Brande, Kristine Øren, Mari Matre Larsen, Marit Ødegaard, Martin Slaatto, Mette Edvardsen 

Produksjon: Mette Edvardsen/ Athome & Manyone vzw 
Støttet av: Norsk Kulturråd

Tittel: "Time has fallen asleep in the afternoon sunshine" er en setning av en bok av Alexander Smith som det refereres til i Fahrenheit 451 av Ray Bradbury (1953).

Emneord: 
Kommune: 

Skriv ny kommentar

Plain text

  • HTML-koder er ikkje aktivert.
  • Internettadresser og e-postadresser konverterast til lenker automatisk.
  • Linjer og avsnitt blir automatisk behaldt.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.