Aure kommune

Aure kommune ligger Nordvest i Møre og Romsdal fylke. Aure har et areal på 653 kvadratkilometer og 477 km strandsone.

Aure kommune grenser mot nabokommunene Smøla i nordvest, Kristiansund i sørvest, Halsa i sør og til Hemne kommune i Sør-Trøndelag fylke. Aure og Tustna kommuner slo seg sammen til èn kommune 01.01.06. Det ble bestemt at navnet på nykommunen skulle være Aure kommune og kommunesenteret skulle ligge i tidligere Aure sentrum. Kommunevåpenet ble, med mindre justeringer i fargevalg, tilsvarende tidligere Tustna kommune's våpen. Antall innbyggere var 3 591 pr. 01.01. 2006. Kommunesammenslåinga ble en realitet som følge av en folkeavstemning i begge de gamle kommunene der en forutsetning for sammenslåinga var bygging av bru mellom Aure og Tustna, det såkalte Imarsundsambandet. Sammenslåinga ble vedtatt med knapt flertall og med ovennevnte forutsetning. Imarsundsambandet ble åpna i 2007.

Natur og friluftsliv

Aure kommune kan by på en flott og variert natur med rike muligheter for friluftsliv og spennende opplevelser året rundt. Naturen byr på ypperlig turterreng med skog, vann og høyfjell. Ute ved havet finner en høye majestetiske fjell som er omkranset av øyer og holmer. Her finner du åpent hav med langstrakt strandlinje på 477 km og rike fiskemuligheter, et naturskjønt skjærgårdsmiljø med idylliske viker og sund og et yrende skjærgårdsliv sommers tid. På en og samme dag kan du nyte lunchpakken 900 meter over havet, for så to timer etterpå å stå i sjøkanten og fiske din egen sei til et deilig måltid. Aure har flere populære båthavner med gjestebrygger, serveringssteder og overnattingssteder. Her kan nevnes kjente steder som Eidestranda, Lurvika, Mjosundet feriesenter og Ringholmen sjøhus. Kommunen er kjent for å ha en stor hjortestamme og i 2005 ble det felt 700 hjort i gamle Aure og Tustna kommuner. Mangfoldet innen dyreliv samt de jaktmulighetene som finnes trekker mange jegere til kommunen hvert år.

Turistinformasjon

 Finner du ved Leirdal Møbel & Interiør i Aure sentrum. Åpningstid: Hverdager kl. 10.00-18.00, Lørdager kl. 10.00-15.00 i tiden mai - september. Telefon nr. 71 64 66 00 Du kan også ta kontakt med servicekontoret eller kulturenheten på tlf. nr. 71 52 26 00. 

Næringsliv

Aure har et variert næringsliv som spenner fra Statoil sitt anlegg på Tjeldbergodden til oppdrettsindustri, turisme, jordbruk m.m. Av satsingsområder er kultur, næringsutvikling og spesielt turistnæring nevnt. Nye Aure kommune er idag preget av nedgang i folketall. Dette har innbyggerne og politikerne møtt på en offensiv måte. Gjennom planprosessen i kommuneplanarbeidet har kommunen fått signaler fra folket på hva som er ønsket av investeringer i bygda. Bygging av flerbrukshall og nytt kulturhus i tilknytning til Aure barne- og ungdomsskole i Aure sentrum viser seg å være ønsket av de fleste.

Kilde: All informasjon er henta fra Aure kommunes hjemmeside ved Anne Moltubakk.

Kommune: