Landbruksmuseet for Møre og Romsdal, Gjermundnes

Landbruksmuseet på Gjermundnes. Fotograf: Sjur Fedje
Landbruksmuseet på Gjermundnes. Fotograf: Sjur Fedje
Frå samlinga på museet. Fotograf: Sjur Fedje
Frå samlinga på museet. Fotograf: Sjur Fedje

Museet held til i bygningane til den gamle landbruksskulen fra 1898, like ved Gjermundnes vgs. Museet er et naturlig stoppested midt imellom Ålesund, Åndalsnes og Molde med flott panoramautsikt mot Romsdalsfjorden og Molde.

På museet er vi stolte av å kunne vise frem ei av Norges største samlingar av hestedrevet jordbruksredskap. Samt et flott parkanlegg med eikeallè som angivelig er plantet av Futedøtrene i 1758. Her er og kort veg til turterreng med gravrøyser frå Jern og bronsealderen.

Historiekvelder hver måned i regi av Landbruksmuseet.
For mer informasjon om arrangement, åpningstider og omvisninger se http://www.sunnmore.museum.no/om-oss/landbruksmuseet/
Kontakt: Petter@sunnmore.museum.no eller ring oss på 71 18 91 55

Gjermundnes var opphavleg ein storgard truleg med røter tilbake til neskongen Gjermund, som rådde her i vikingtida. På 1500-talet kom garden under Giskegodset, og i fyrste halvdel av 1600-talet vart han futegard. Museet dokumenterar og formidlar norsk landbrukshistorie frå slutten av 1800-talet og fram til i dag. I samlingane inngår maskiner, reiskap, bruksting, litteratur, bilete og anna som knytter seg til landbruket og landbruksnæringa i regionen. Mellom anna har museet tilbakeført to elevrom frå tida før og etter landbruksskulen fekk innlagt elektrisitet i 1923. Museet ligg vakkert til i eit velstelt parkanlegg med eikeallé frå 1758. Frå urtehagen kan ein gå ned til Gjermundnesbukta der det er høve til å bade.

Kommune: 
Institusjonskategori: