«RETROSPECTIVE JOHN MYREN»

Foto: John Myren. Eier: Nordmøre museum
Torsdag, 31 oktober, 2013 klokka 10:00
Fredag, 1 november, 2013 klokka 10:00
Måndag, 4 november, 2013 klokka 10:00
Tysdag, 5 november, 2013 klokka 10:00
Onsdag, 6 november, 2013 klokka 10:00
...og vidare enda fleire datoar.
Vis/skjul alle datoar

Nordic Light har gleden av å presentere foto-utstillingen «RETROSPECTIVE JOHN MYREN». Velkommen til Vernissage torsdag 31. oktober kl. 16.00 i Nordic Lights lokaler. Utstillingen står til 25. november 2013. John Myren (1888-1977) er en av grunnleggerne til Kristiansund Kamera Klubb. Han elsket naturen på Nordmøre og har foreviget den med en kulturskatt av noen fotografier. Tilstede på åpningen er Merete Myren, John Myrens datter, og Odd W. Williamsen fra Nordmøre Museum.

John Myren ble født på Strømsneset i 1888 som den eldste av en søskenflokk på åtte. Hvordan han begynte med fotografi forteller han bakpå et ungdomsfoto: “Dette bildet er tatt av Chr. Bøbak. Han var fra Dovre og drev som fotograf i Kristiansund. Det var en flink fotograf, og han var en venn av mig. Det var han som ga mig støtet til at jeg slo inn på foto som hobby. Jeg var ung da”.

Etter bildet å dømme kunne John Myren være i slutten av 20-årene på den tiden. Allerede i 20-årene begynte han å sende - og fikk antatt - fotografiene sine på kollektive utstillinger verden rundt.

Hans første motiver var av gamle skuter og gårder. Landskapsbilder, sjø, fjell og daler har alltid ligget hans hjerte nær. Han var svært glad i naturen. Straks han hadde en ledig stund strøk han avsted med kamera. I mange år brukte han et av de store kameraene (storformat) med glassplater. Senere fikk han seg et lettere kamera, et Voigtländer, som fremdeles er intakt. Han kunne vente i times- eller dagesvis på det riktige lyset eller de riktige skyene når han hadde sett seg ut et motiv. Han var spesielt opptatt av hvordan lys og skygge kunne forandre et banalt motiv til noe usedvanlig.

Les mer på Nordic Light sine hjemmesider.

Stad
Nordic Light - House of Photography
Kommune: 
Kategori: