Åge & Gunnar

Pressefoto.
Torsdag, 4 april, 2013 klokka 19:30

Tettere på Åge og sangene De som var der, glemmer det aldri. Det kunne vi vel sagt om hvilken som helst av Åges opptredener de siste årene, men en spesiell konsertrekke står øverst på ønskelista for svært mange. Drøye ti år etter at Åge parkerte bandet og tok med seg gitaren for å holde et knippe neddempede konserter, er tida endelig kommet. Forrige gang endte det med hele 150 utsolgte forestillinger.

Sist åpnet soloturneen manges ører for Åges store sangskatt og det er også det akustiske og neddempede som i første rekke har åpnet hans veg til det skandinaviske publikum. Sangene er skapt av Åge og gitaren. Alene. Gjengitt i akkurat den formen, blir mye litt tydeligere og innholdet sterkere for mange.

Nå er det på ny klart for å gi Sambandet en pause og hilse på Sunndal kulturhus i lag med gitaren og side-gitarist Gunnar Pedersen. Så er ikke bare soloen på Lys og Varme sikret, men også fruktene av 30 års samspill rundt landets største samling av sanger som alle kan utenat og vil nynne med på. Og atter en gang vil det vise seg at gode sanger er nøkkelen til det meste. Ikke minst til fulle hus.

Det skal vel egentlig ikke være flere triumfer å hente nå. Nå som fødebyen Namsos har åpnet Rock City, nasjonalt kompetansesenter for pop og rock og landets eneste opplevelsessenter for trønderrock. Der står også Verdensrommet, Åges mangeårige skrivestue og hjemmestudio på Flatåsen, bygd opp igjen til minste detalj. Namsos hadde ikke vært Rock City uten outsideren som nå står i 178 cm bronse på festplassen, som er tildelt St. Olavs ridder av 1.klasse og er av de første innlemmet i Rockheims Hall of Fame. Utmerkelsene har stått i kø og interessen har nådd en ny topp med årets album, ”Furet Værbitt” og høstens biografi, alt krydret med gjenoppstandelsen av Prudence, det legendariske bandet der det meste for alvor startet.

Årets bok om Norges største rocker har bidratt til at de fleste mener de kjenner Åge nå. Gudfaren i norsk rock. Flere vil bli overrasket under den konserten, overrumplet over de mange sidene ved opphavsmannen Åge. Historiene, nyansene, de intense øyeblikkene av samhørighet i stille ettertanke og brølende latter. Noe vil være som ventet, annet som håpet og en god del slik ingen hadde tenkt seg.

For det er garantert flere triumfer å hente. Stunder der vi alle kommer litt nærmere oss selv, kjenner oss igjen i ordene. Finner liv og latter, smerte og trøst. Det er de korte, små øyeblikkene av hverdagsmagi som blir de største triumfene, både for opphavsmannen og for oss som aldri vil glemme

Stad
Sunndal kulturhus
Auragt. 2
6600
Sunndalsøra
Kommune: