Årets festivalutstilling Bjørnsonfestivalen: Vannevar

Onsdag, 29 august, 2012 klokka 11:00:00
Torsdag, 30 august, 2012 klokka 11:00:00
Fredag, 31 august, 2012 klokka 11:00:00
Laurdag, 1 september, 2012 klokka 12:00:00
Søndag, 2 september, 2012 klokka 12:00:00
...og vidare enda fleire datoar.
Vis/skjul alle datoar

Kunstnersenteret Møre og Romsdal

og Bjørnsonfestivalen
Kunstnersenteret Møre og Romsdal og Bjørnsonfestivalen presenterer årets festivalutstilling: Vannevar av Hanne Frey Husø.

En reise inn i en fremmed verden befolket av underlige og fascinerende figurer.

Kunstneren har bygget opp et eget univers som vi får besøke gjennom hennes serie med animasjonsfilmer. Et særegent visuelt uttrykk akkompagneres av skjør, vakker musikk. I filmene introduseres vi for hovedpersonen Vannevar, og følger ham på en ferd over havet til en fremmed øy.

Det skrevne ord og historiefortelling danner et gjennomgående tema i filmene; Vannevar møter personer som alle skriver eller arkiverer historier. Publikum konfronteres med spørsmål knyttet til historienes rolle i våre liv. Vi bygger våre liv rundt historier. Noen velger vi selv, andre overføres mer eller mindre bevisst til oss. Vannevars ferd er med på å bevisstgjøre noen av disse strukturene.

Animasjonene er nitid utført, og kombinerer tegning, collage og figuranimasjon. En interaktiv bok på internett og i galleriet tar tematikken fra filmene videre, og publikum kan ta aktivt del i historien ved å legge ut meldinger på Twitter med hashtagen "freyhaus".

Lørdag 1. september kl. 14 00 vises marionetteteateret «Vannevar og skoen» i galleriet. Da møter vi Vannevar igjen - denne gang gjør han opprør mot skoen. Hanne Frey Husø er dukkespiller, Jon Husø spiller gitar, Laurits Heyerdahl Husø spiller tuba, og Jan Ragnar Torgner spiller vannpanne og storminstrument.

Hanne Frey Husø har sin kunstneriske utdannelse fra Kunsthøgskolen i Oslo, men har også bakgrunn fra litteraturvitenskap, folkloristikk og informasjonsteknologi. Hun har tidligere hatt separatutstillinger på blant annet Galleri Soft og Hå gamle prestegård.

Ta kontakt for pressevisning, kunstneren vil være i galleriet og jobbe i dag og i morgen.

Velkommen til utstilling!

Beste hilsen

Kristin Mandt Heim
Tlf: 91 15 80 84/ 91 82 98 67
Kunstnersenteret Møre og Romsdal

Stad
Kunstnersenteret Møre og Romsdal
Plassen
6413
MOLDE
Kommune: