Århundrenes legende

Århundrenes legende. Foto: Teatret Vårt.
Laurdag, 22 august, 2015 klokka 18:00
Onsdag, 26 august, 2015 klokka 19:30
Torsdag, 27 august, 2015 klokka 19:30
Onsdag, 2 september, 2015 klokka 13:00
Onsdag, 2 september, 2015 klokka 16:30
...og vidare enda fleire datoar.
Vis/skjul alle datoar

En komisk forestilling om det gode og det onde. Et kjærlig skråblikk på dugnadsmennesket. En vill teaterlek.

Bjørnstjerne Bjørnsons gjendiktning av Victor Hugos diktsyklus framstår som tolv små fortellinger om det gode og det onde. Festkomiteen i samfunnshuset har bestemt seg for å sette opp Århundrenes legende. De er fem veldig forskjellige mennesker som underveis blir ganske så utfordret når de må jobbe sammen. Ambisjonene er høye, og de kaster seg ut i et storstilt fortellerteaterprosjekt hvor alle må jobbe som både skuespillere, lysmenn, DJ´s og sceneteknikere. Lykkes det å få til et felles prosjekt?

Som i resten av forfatterskapet til Bjørnson ligger det en søken etter en universell moral i bunn av disse tolv fortellinger. Et ønske om et verdifellesskap. Og som en tredjepart i dette evige tautrekkeriet mellom det gode og det onde spiller landskapet en særlig rolle. I Bjørnsons verden er naturen som omgir oss ikke bare et bakteppe. Den gjør oss til bedre mennesker. Den setter livene våre i relieff og minner oss om hvor små vi og problemene våre er.

Århundrenes legende har premiere 22.august. Forestillingen er åpningsforestilling under Bjørnsonfestivalen 2. september og gjester HØSTSCENA i Ålesund 24. september.

Av : Victor Hugo
Gjendiktet av: Bjørnstjerne Bjørnson
Regi og ide: Tormod Carlsen
Scenografi og kostymedesign: Karin Gille
Medvirkende: Lars Melsæter Rydjord, Vivi Sunde, Bjørnar Lisether Teigen, Hugo Mikal Skår, Nasrin Khusrawi
Varighet : Ca. 2 timer (inkl. pause)

Stad
Teatret Vårt
Kommune: