ÅSO Kirkekonsert m. Helen Bøksle

Plakat. Ålesund kommune.
Plakat. Ålesund kommune.
Søndag, 30 november, 2014 klokka 18:30

Helene Bøksle er en av Norges mest kjente sangere innen norsk folkemusikk. Hun er en erfaren liveartist og har en helt særegen stemme.
I 2006 ga hun ut debutplaten «Elverhøy» som ble nominert til Spellemannsprisen.

 

Oppfølgeren «Morild» ble spilt inn i 2009 sammen med den skandinaviske folk-gruppen Baltic Crossing. De senere årene har Helene gjennomført flere landsdekkende juleturnéer.
I tillegg til egne produksjoner, har Helene også bidratt på en rekke andre plater og musikalske prosjekter, deriblant med Kurt Nilsen, Secret Garden, David Urwitz, Age of Conan (nominert til Hollywood Music Awards),
Jens Gundersen og Lomsk, samt på jazzplaten ”Stille, stille vinternatt” som ble Grammy nominert i 2012.

I tillegg til musikken, har Helene også medvirket i flere teateroppsetninger. Hennes stemme er også å høre i den nye utgaven av «Reisen til Julestjernen» fra 2012. I august 2013 slapp Helene sitt nye soloalbum «Svalbard».
Nylig medvirket hun også i NRKs programserie «Stjernekamp». Helene Bøksles særegne stemme og fokus på norsk folkemusikk, kommer til å gjøre dette til en spennende og annerledes julekonsert.

Bjørn Sagstad kommer fra Meland utenfor Bergen. Han har allsidig erfaring som trompetist og kornettist, men har i de senere årene viet seg mest til direksjon og ensembleledelse. Han har nådd ett høyt nivå gjennom studier og omfattende praksis i inn- og utland. Sagstad er utdannet ved musikkonservatoriene i Bergen og Trondheim, ved Royal Northern College of Music i Manchester og ved flere mesterklasser i Tsjekkia med Jorma Panula og Tsung Yeh som lærere. Blant Sagstads meritter, kan nevnes samarbeid med Bergen Filharmoniske orkester, Trondheim Symfoniorkester, Oulu Symphony i Finland, Music Vitae i Sverige, Århus Sinfonietta, Hong Kong Sinfonietta og nesten alle profesjonelle militære ensembler i Skandinavia og den kongelige Marine i Nederland. Hans arbeidsfelt dekker både de store klassiske mestrene, samtidsmusikk, opera, kor underholdning- og folkemusikk. Han har også utviklet og dirigert flere
konserter med fokus på barn og familier

Stad
Ålesund Kirke
Kommune: 
Tema: