Ørasving

Laurdag, 26 mai, 2012 klokka 21:00:00

Hot Club de Norvège er ein norsk jazzkvartett, kjent for kontinuerleg turnévirksomheit i Norge heilt siden 70-talet og ei rekkje plateutgivelsar med utgangspunkt i musikken til den franske sigøynergitaristen Django Reinhardt.

Gruppa består av initiativtakar Jon Larsen (gitar), Per Frydenlund (gitar) og Svein Aarbostad (bass og poesi) og Finn Hauge (fiolin, munnspill og sag).

Jon Larsen mottok NOPAs pris for Årets verk i musikk (1994), Buddyprisen (Norsk Jazzforbunds høyeste utmerkelse) (2007), Oslo Bys Kunstnerpris (2008), og Kardemommestipendet (2009). Gruppa er ei av dei mest turnerande grupper i Norge gjennom tidene, og har turnért over det meste av kloden. Dei har gitt ut eit stort antall plater og bidrege på ei mengde prosjekt med andre artistar, som t.d. på legendariske "Tanta te Beate" med Lilliebjørn Nilsen, som resulterte i Spellmannsprisen i 1982.

Hot Club de Norvège har samarbeidd med dei fleste artistane innan internasjonal Djangomusikk idag. Dei har også samarbeidd med ei heil rekkje klassiske utøverar

Stad
Surnadal Kulturhus
Surnadal Kulturhus
6650
SURNADAL
Kommune: