1950 - Spionen

Spionen. Foto: Teatret Vårt
Torsdag, 27 april, 2017 klokka 19:30
Fredag, 28 april, 2017 klokka 19:30
Laurdag, 29 april, 2017 klokka 18:00

CIA, KGB, KALD KRIG, KOMMUNISME og ARBEIDERPARTIETS ANGST, alt servert på en seng av reklame for sigaretter, alkohol og det nyeste innen hvitevarer. En musikalsk og paranoid tid, og til tider festlig reise tilbake til fremtiden.

Statsteatret er kjent for en ellevill spillestil som er befriende fri for konvensjoner – noe som gir hysterisk morsomme resultater. Nå undersøker de om Gerhardsen-perioden var like rosenrød som historiebøkene legger opp til. Og; er det virkelig en periode å ønske seg tilbake til?
Statsteatret jobber som et band; et teater hvis medlemmer ved begynnelsen av hver produksjon har stemt instrumentet sitt etter samme frekvens. Da passer det godt at de denne gangen har med seg Karoline Krüger på piano.
Velkommen til 50-tallet og kapittel syv i serien av ti forestillinger om norgeshistorien. Statsteatret undersøker i denne forestillingsserien vesentlige historiske knutepunkt i Norge mellom årene 1066-2066. Undersøkelser av fortid og nåtid blir sammenstilt. Hva går i loop? Hvilke fortidige hendelser, konflikter og personer har beveget vår samfunnsutvikling? Hva har det offisielle Norge bevisst eller ubevisst utelatt?
Og husk: Det at man er paranoid betyr ikke at man ikke er overvåket.
Forestillingen er en samproduksjon med Teatret Vårt, Rogaland Teater og Oslo Nye Teater.

Av: Yngve Sundvor og Statsteatret
Regi: Yngve Sundvor
Medvirkende: Per Kjerstad, Kim Sørensen, Gard B. Eidsvold, Karoline Krüger
Varighet: 1 time og 15 minutter (uten pause)

Stad
Teatret Vårt
Kommune: