AaSO - Kirkekonsert - Ålesund Kirke

Skapelsen
Laurdag, 30 november, 2013 klokka 18:30
Søndag, 1 desember, 2013 klokka 18:30

Joseph Haydn: Skapelsen

Dirigent: Bjarte Engeset
Solister:
Christell Elisabeth Smith
Marius Roth Christensen
Yngve André Søberg
Medvirkende:
Aalesund Operakor
Ålesund Kammerkor
Ålesund Kirkekor
Joseph Haydn: Skapelsen

Den norske sopranen Christel Elisabeth Smith ble uteksaminert ved Operaakademiet i København i 2009 og debuterte på Det Kongelige Teater som Valencienne i Den glade enke samme år. I 2010 ble hun valgt ut som en av 40 sangere til finalen i Plácido Domingos Operalia-konkurransen i Milano, og semifinalen i den prestisjefylte Belvedere-konkurransen i Wien. Sommeren 2011 sang hun rollen som Tatjana i Eugene Onegin ved Tivoli Festival i København og skal neste år synge rollen som Leïla i Perlefiskerne. Hun har tidligere sunget med Stavanger Symfoniorkester og ved Festspillene i Bergen. Christel Elisabeth Smith har også gjestet Nasjonaloperaen.

Marius Roth Christensen debuterte ved Den Norske Opera i 2006 som Tamino i Tryllefløyten, og har siden hatt roller i Dokkedoktoren og Camille de Rossilion i Den glade enke. Han ble først kjent som gitarist og vokalist i rockebandet Seigmenn, og studerte siden ved Østlandets Musikkonservatorium og Statens Operahøgskole. Han har sunget roller i blant annet West Side Story, Jesus Christ Superstar, Carousel og Spellemann på taket ved ulike scener rundt i landet. Han har også sunget ledende roller ved Operaen i Kristiansund, Opera Sør, Opera Nordfjord og OscarsborgOperaen i produksjoner som Tryllefløyten, Bastien und Bastienne, Cavalleria rusticana, I Pagliacci, Gianni Schicchi og La Bohème. I 2012 hadde han sin debut ved Lyric Opera Dublin i rollen som Pinkerton i Madama Butterfly.

Yngve André Søberg har sin utdannelse fra Statens musikkhøgskole og Det Kongelige Danske Operaakademi i København. I 2003 debuterte han som Quince i Benjamin Brittens A Midsummer Night’s Dream på Operaen i København. Siden har han medvirket i mange produksjoner, Blant annet Rikskonsertenes store operasatsning Absolutt Opera. Yngve André Søberg er en ettertraktet konsertsanger og har gjestet med de store skandinaviske orkestrene. Hans konsertrepertoar inneholder verker som Bachs Juleoratoriet, Händels Messias, Mozarts Requiem, Faurés Requiem, Beethovens Symfoni nr. 9 og Bachs Matteuspasjonen. Yngve André Søbergs har vunnet en rekke priser, blant annet mottatt Ruud Wallenberg stipendet flere ganger. Han var også en av finalistene i den prestisjefylte konkurransen Belvedere Competition i 2007.

Det nåværende Ålesund kirkekor ble startet september 2010 som en direkte oppfølging av at det tidligere kirkekoret og barnekoret fra 1970 årene var samlet i forbindelse med Ålesund kirkes 1oo-års jubileum i 2009. Det meldte seg mange interesserte på alle stemmegrupper og vi startet friskt med Jostein Maude i spissen for 34 sangere. De fleste i koret har erfaring fra andre av byens mange kor og et fellestrekk var at vi ønsket å synge og formidle et bredt spekter av vår rike kirkemusikalske kulturarv. Koret ble godt tatt imot både av egen menighet og av byens befolkning. Vi har på vårt repertoar blant annet framført Antonin Dvoraks Messe i C-dur både i Bergen og Ålesund kirke. Julekonserter har vi satset på fra første stund og ser tilbake på førjulskonserten i 2012 som et foreløpig høydepunkt med nesten fullsatt kirke og gode tilbakemeldinger.

Ålesund Kammerkor ble stiftet 1980, og har i dag vel 30 aktive sangere. Siden høsten 2011 har Ragnhild Eide Akslen vært korets dyktige dirigent, sangpedagog og kunstneriske leder. Samtidig fortsetter koret sitt mangeårige samarbeid med Håkon Matti Skrede. Korets repertoar er allsidig - kirkemusikk, pop, jazz, visesang osv. I sin over 30-årige historie kan koret se tilbake på mange vellykkede arrangement innenfor varierte musikalske genre, samt deltakelse med suksess i konkurranser, festivaler og andre oppdrag i inn- og utland.

Aalesund Operakor ble startet i 1973 i forbindelse med den første opera/operetteoppsetningen her i byen: «Den glade enke». Siden har koret hatt jevn og variert musikalsk virke, der operaoppsetninger i samarbeid med Den Norske Opera sto sentralt i mange år. Aalesund Operakor og Ålesund Symfoniorkester har hatt gleden av samarbeid om en rekke oppsetninger og konserter opp gjennom årene. Det har vært en mangeårig tradisjon at koret har medvirket blant annet på Nyttårskonsertene. Koret er under ledelse av Marianne Ravn Stavseng. Hun har sin sangutdannelse fra Musikkonservatoriet S Cecilia i Roma, hvor hun tok diplomeksamen i 1989.

Stad
Ålesund Kirke
Kommune: