ABE FRAJNDLICH

Onsdag, 25 april, 2012 klokka 15:00:00

Han har blitt kjent for sine karakteristiske fotografier av kjente filmstjerner, regissører, musikere, kunstnere og andre kreative personligheter. Abe Frajndlich sine portretter skiller seg ut ved at han bruker elementer og symboler som betrakteren umiddelbart kan assosiere med personen som blir fotografert. Et eksempel er skuespilleren Jack Lemmon, som har fått to sitroner der øynene skal være.

Abe Frajndlich regnes som en av de fotografene som har utviklet det postmoderne fotografiet. Foreldrene hans hadde overlevd Holocaust da de fikk Abe i 1946. I løpet av sine 10 første leveår bodde han i Tyskland, Israel, Frankrike og Brasil. Så flyttet han til Cleveland i USA med sin tante og onkel, hvor han tilbrakte sine ungdomsår.
Han studerte i utgangspunktet litteratur på Northwestern University, men hoppet av og satset på fotografi etter han hadde vært på et foredrag med fotografen Minor White. Frajndlich ble invitert hjem til White i Boston, der avtalen i utgangspunktet var at Frajndlich skulle redigere White sine engelske tekster, og White skulle lære Frajndlich å fotografere.

Stad
Caroline Kino - Helan
6501
KRISTIANSUND N
Kommune: