The Agony and the Ecstacy of Steve Jobs

The Agony and the Ecstacy of Steve Jobs. Fotokilde: Høstscena 2016.
The Agony and the Ecstacy of Steve Jobs. Fotokilde: Høstscena 2016.
Laurdag, 1 oktober, 2016 klokka 11:00

Hvor er iPhonen din produsert? Og av hvem? Hvem var egentlig Steve Jobs? Og kan fortellingen om Steve Jobs liv og Mike Daiseys reise til en hemmelig fabrikk i Kina (på størrelse med en by) fortelle oss noe om hvem vi har blitt?

Skuespiller og dramatiker Kate Pendry som framfører Mike Daiseys monologstykke «The Agony and the Ecstacy of Steve Jobs».

I stykket forteller den amerikanske dramatikeren, aktivisten og journalisten Mike Daisey om sin sjokkerende reise til fabrikken der Apple produserer alle sine produkter. Der møter han blant annet en gruppe ulovlig organiserte arbeidere. Avsløringene fra Kina veves sammen med fortellingen om Steve Jobs’ liv, en fortelling som i stor grad er synonym med historien til den personlige datamaskinen.

Gjennom Mike Daiseys komiske blikk møter vi kanskje oss selv i døra, idet han viser oss hvordan teknologien har tatt over livene våre. Er den vår beste venn eller verste fiende?

Pendry fremfører teksten på originalspråket. La iPhonen ligge hjemme – om du klarer – og kom og lytt til Mike Daiseys morsomme og innsiktsfulle tekst – full av ubehagelige sannheter…

Stad
Arbeideren
Kommune: