Arne Benoni - countrymusikkens historie

Arne Benoni. Pressebilete.
Arne Benoni. Pressebilete.
Laurdag, 3 oktober, 2015 klokka 19:00

Lørdag 3. oktober kl 1900. Arne Benoni er den eneste norske Countryartisten med låter på Billboards Hot 100 liste og som har mottatt fra IMOF The Distant Accords Award (tilsvarer Emmy). Han har opptrådt på The Grand Ole Opry i Nashville og Wembley i London, spilt inn duetter med Lynn Anderson og Dottie West og deltatt i landsdekkende TV show i USA, radioshow med Chet Atkins og tunert i USA og Europa.

I 2014 har Arne hatt stor suksess med sin kabarèt om Jim Reeves og hans musikk. I 2015 vil han dele denne allsidige Country-kunnskapen med det norske publikum gjennom: ”En vandring i Countrymusikkens historie”.

Arne Benoni geleider deg gjennom amerikansk musikkhistorie og omtaler skjebnen til noen av de mest betydningsfulle artistene i denne utviklingen, som har betydd noe for ham som artist.

Flere av disse har han også truffet. Han kombinerer denne enorme sangskatten med egen originalproduksjon, muntre mellomtekster, og egen akustisk gitar samt Tore-Morten Andreassen Figenschows sologitar som eneste virkemidler.

Fra Jimmie Rodgers til George Strait 
Dermed er det duket for låter av countrymusikkens far, Jimmie Rodgers, med plateproduksjon fra 1927 og som solgte over 3 millioner i løpet av kort tid, Hiram King (Hank) Williams, James Travis (Jim) Reeves, Virginia Hensley Peters (Patsy Cline), George (Glenn) Jones, John Ray (Johnny) Cash, Merle Haggard, Waylon Jennings, Charley Pride, Lynn Anderson, Don Williams, Johnny Lee og George Strait...dvs de navnene og de låtene som kanskje har influert utviklingen av amerikansk musikk aller mest.

Platelansert på det europeiske markedet 
I januar ble Arne Benoni introdusert på det europeiske markedet via H&H Music, et London-basert plateselskap. De har valgt å gi ut en dobbel CD med tittel ”The Voice”. Her har vi valgt ut noen av de beste sangene fra Arnes rikholdige repertoar. Alle med backing av en gruppe berømte musikere som kan betegnes som “Who’s Who” i musikkverdenen. De har alle gjort innspillinger med mange av de største stjernene, fra Mark Knopfler og Jewel til Alan Jackson og George Strait.

Billoards Hot 100, Grand Ole Opry, Lynn Anderson. Dottie West, Chet Atkins…

Arne Benoni er den eneste norske Countryartisten med låter på Billboards Hot 100 liste. Han har opptrådt på The Grand Ole Opry i Nashville, og spilt inn duetter med blant andre Lynn Anderson og Dottie West, deltatt i landsdekkende TV show i USA, radioshow med Chet Atkins og turnert i Amerika og Europa. I 2014 har Arne hatt stor suksess med sin egenskrevne kabarét om Jim Reeves og hans musikk.

Hovshall, lørdag 3. oktober kl 1900.

Billetter: kr 350,-

Stad
Sunndal kulturhus
Auragt. 2
6600
Sunndalsøra
Kommune: