Båtfestivalen Jonas Fjeld+band og Olav Stedje+Remember When

Fredag, 12 juli, 2013 klokka 20:00

Jonas Fjeld, egentlig Terje Lillegård Jensen er en norsk sanger, låtskriver og gitarist. Fjeld, som har tatt sitt artistnavn etter Øvre Richter Frichs romanfigur, begynte sin musikkarriere Jonas Fjeld Rock n' Rolf Band (hvor også Herodes Falsk var medlem). JFRRB spilte småsær rock, blant annet inspirert av artister som Frank Zappa og Captain Beefheart, og gjorde seg ellers bemerket med sitt teatralske sceneshow.
JFRRB ble etterhvert et kjent navn i musikk-Norge, men de store salgstallene uteble, og bandet følte at de ikke ble satset på av plateselskapet. Derfor ga de i 1976 ut tøyseplata «Endelig (Uff, ikke nå igjen)» i håp om å bli sparket fra kontrakten, men som i stedet ga bandet et uventet gjennombrudd. «Endelig» ble bandets desidert mestselgende utgivelse, nådde 15. plass på VG-lista, og ga JFRRB et stempel som humorband.
Fjeld og resten av bandet ønsket imidlertid å bli tatt på alvor som musikere, og distanserte seg fra «Endelig» og stempelet som tøyseband. I 1977 ble gruppa omdøpt til Jonas Fjeld Band, samtidig som Falsk forlot gruppa og dannet Prima Vera. Jensen vurderte på dette tidspunktet å gå tilbake til å bruke sitt virkelige navn, men valgte å ikke gjøre dette ettersom «Jonas Fjeld» hadde blitt et etablert navn i norsk musikk. Jonas Fjeld Band kjennetegnes ved bluespreget countryrock.
Jonas Fjeld Band fikk to Spellemannpriser innen klassen rock: Spellemannprisen 1985 for albumet Neck n' Neck og Spellemannprisen 1986 for Time and Motion. Bandet ble på 1980-tallet i tillegg ofte brukt som backingband for artister som bl. a. Randi Hansen og Jahn Teigen.
Et annet av Fjelds musikkprosjekter er Danko Fjeld Andersen, som var et samarbeid mellom Fjeld og de amerikanske musikerne Eric Andersen og Rick Danko – sistnevnte kjent fra The Band. For deres album Rick Danko/Jonas Fjeld/Eric Andersen fikk de Spellemannprisen 1991 i klassen roots & country. Et tredje prosjekt er To Rustne Herrer, som består av Fjeld og Ole Paus.
Som soloartist har Jonas Fjeld gitt ut en rekke album og vunnet Spellemannprisen 1994 i klassen mannlig artist for albumet Nerven i min sang og Gammleng-prisen i klassen pop i 1986.
I 2005 startet han samarbeidet med bluegrassorkesteret Chatham County Line fra USA. Sammen har de gitt ut to album, Amerikabesøk (2007) og Brother of Song (2009), og gjennomført flere turneer i Norge og USA. For albumet Brother of Song ble de nominert til Spellemannprisen 2009 i klassen country.

Olav Stedje er en norsk sanger og låtskriver, kjent fra en rekke musikkalbuminnspillinger, seks sølvplater og deltakelse i Melodi Grand Prix i 1983, 1985 og 1987.
Etter å ha spilt i lokale «Compact» og «Ole Brums orkester» utkom debutalbumet Ta meg med (1981) der Lava medvirket. Den resulterte i flere Norsktoppen-plasseringer med hit som Vi vandrar saman og Når ho er hjå meg. Stedje var også vokalist på utgivelser med Lava. Debuten ble etterfulgt av Stedje (1982), og Tredje stedje (1983) hvor Randi Hansen deltok på sangen «Eventyr». Tredje Stedje tildeles Spellemannprisen 1982 i klassen pop. Derpå kom barneplaten Rocken Bom (1984) og storselgeren Silje (1984). Med Jonas Fjeld som produsent (i stedet for Svein Dag Hauge) fulgte Når sola renn (1986), Eg kjem likevel (1987), Ei gåve til deg (1990). På selskapet Tylden & Co. utkom hans tre siste utgivelser Bot og bedring (1995), 21 beste (1998) og Livstegn (2006) og I levande live (2009) og siste utgivelse var Ikkje utan deg (2010).

Remember When ble startet i 2001 og hadde sin debut under Tall Ship Races samme år. Den orginale besetningen bestod av Bjørn Ivar Helgesen, Harald Frostad og Alf Terje Farstad. Omtrent to år senere kom perkusjonisten Paul Steinar Samuelsen med i bandet.
Bandet har siden spilt en mengder av events, festivaler og klubbjobber fra Troms i nord til Oslo i sør. Remember When gjorde blant annet stor suksess på smått legendariske Smuget i Oslo. Bandet traff akkurat i starten av singer/songwriter epoken som fortsatt står sterkt i Norge.
Etter en lengre periode med mye jobbing tok bandet en pause på ca ett år. I begynnelsen av 2010 startet bandet opp igjen i fornyet format. Stefan Olsen ble med og introduserte en rekke nye instrumenter til lydbildet. I starten av 2011 kom den kjente, Spanske perkusjonisten Miki Campins inn i bandet.

Bjørn Ivar Helgesen: Gitar/Sang/Munnspill
Bjørn Ivar Startet med musikk i 1968 som vokalist i bandet pasific sammen med sin venn, bassisten Kjell Hast. Dette ble starten på en lang karriere innen musikken i band som bla X-rays og Alice. I overgangen mellom 70 og 80 tallet jobbet han som heltids musiker i nettopp Ulsteinvikbaserte Alice. Etterhvert kom den akkustiske gitaren sterkere inn i Bjørn Ivars musikalske tilværelse og da spesielt influert av artister som Crosby/Stills/Nash, Neil Young og James Taylor. I Remember When har Bjørn Ivars perfeksjonerte fingerspill og hans fantastiske tolkinger av Neil Youngs låter for alvor kommet til sin rett. Vi må heller ikke glemme hans rivende bluesmunnspill som ofte setter lokalet på hodet!

Alf Terje Farstad: Bass/Gitar/Sang
Alf Terje er en musiker med erfaring fra de fleste stilarter. Han var med og startet Remember When og har et nært forhold til Crosby, Stills, Nash & Young, som var pionerer innenfor flerstemt sang på 60/ 70 tallet og som eksisterer i beste velgående den dag i dag.
Alf Terje er og front i Living Earth og har vært med fra starten i 1979. Living Earth er et band med lange, gode tradisjoner og ervelkjent for sin kvalitet og som et annerledes danseband. Alf Terje spilte med Annbjørg Lien innenfor folkemusikkens verden. Han var og med å starte Grunnlaget, et band med base i folkemusikk med Jazzelementer. Alf Terje var før dette musiker på heiltid i ca 5 år innenfor både Pop , Jazz , og blues. Alf Terje har og vært backingmusiker for en mengde kjente artister.

Stefan Olsen: Gitar/Mandolin/Banjo/Lapsteel/Dobro/Sang
Stefan er født i Ålesund i 1975 og begynte med musikk ved Ålesund Musikkskole i 1983. Da som fiolinist under Svein Dyrkorn. Etter noen år gikk han over til gitar og jobbet målbevisst mot musikken som levevei.
I 1993 gikk begynte han i det velrenomerte folkrockbandet "Vangsgutane" med banjo og mandolin som hovedinstrument. Dette ble starten på en mulitiinstrumental kariere for Stefan. Etter han forlot Vangsgutane tok han i 1996 initiativet til å starte folkrockbandet "the Irish Stew" sammen med Rune Rønvik og Runar Gjøsund. Bandet vokste og talte på det meste 8 mann. I denne perioden samarbeidet han og tett med nå avdøde Bjørn Morten (BM) Øgaard under arbeidstittelen "Toe Tagz". Plass fikk også det spennende "Funky Strike" hvor Stefan fikk utvikle sin side som elektrisk gitarist med særpreg. The Irish Stew turnerte det meste av landet i løpet av de 8 årene de holdt på og har det siste året hatt sporadiske opptredner.
Etter the Irish Stew epoken tok Stefan en lengre pause fra musikken, men holdt kontakten med miljøet gjennom sin rolle som lyddesigner. Når lysten til å drive med musikk var på topp igjen kom Bjørn Ivar Helgesen og Alf Terje Farstad på banen med Remember When. I Remember When har Stefan virkelig fått utforske sin kapasitet som instrumentalist og fått tallrike utfordringer innen sang i det vokalbaserte bandet. Stefan spiller og i rockebandet the Iron Maiden Tribute.

Miki Campins: Perkusjon
Miki (Miquel Àngel Campins Camacho), født på Mallorca (Spania) i 1979, begynte med musikk med klassisk og moderne gitar, men hoppet fort over til trommer og klassisk perkusjon.
Han studerte ved konservatoriet "Conservatori de música i dansa de les Illes Balears" under Paco Videco, men fikk og undervisning fra Armando Lorente, Susana Pacheco og Juan Carlos Murgui. Han deltok og på mange Master-classes og kurs av Rebecca Kite, David Moersch, Philippe Spiesser og mange andre innenfor klassisk perkusjon og Trilok Gurtu, Alex Acuña, Salvador Niebla, Keyvan Chemirani samt mange andre på trommesett og etnisk perkusjon.
Han tok Bachelor og Master i perkusjon ved "Högskolan för scen och musik" i Gøteborg (Sverige), under Professor Einar Nielsen, Daniel Norberg og Daniel Berg. Nå underviser han i perkusjon i Ålesund.

Stad
Rådhusplassen
Kommune: 

Skriv ny kommentar

Plain text

  • HTML-koder er ikkje aktivert.
  • Internettadresser og e-postadresser konverterast til lenker automatisk.
  • Linjer og avsnitt blir automatisk behaldt.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.