"The best of Leo Bassi"

Onsdag, 3 oktober, 2012 klokka 19:00:00

Bassi er en kunstner som Sprenger scenekunstens rammer i fillebiter, gir publikum et innblikk i hvor mye teateret kan romme og viser forhåpentligvis hvor mektige gode teateropplevelser kan være. Dette er rett og slett once in a lifetime. Ingen av hans forestillinger er like! Hiv deg rundt!

Leo Bassi har vært i Ålesund før. Leo var her i Ålesund for 10 år siden med forestillingen 12. th of September. Det endte opp med en uforglemmelig opplevelse for de som var der. Endelig er han tilbake!
Omreisende:

Leo Bassi vokste opp på et omreisende sirkus, og er tredjegenerasjons klovn. I hans eget kunstneriske uttrykk blander han politisk satire med klovnens lekenhet, og har klart å provosere på seg både den katolske kirke og høyresiden av politikken. Han har høstet internasjonal anerkjennelse for sine forestillinger som sparker hardt mot maktelitens overgrep; to ganger har han faktisk måtte kansellerer forestillinger pågrunn av bombetrusler.

Noe på hjertet:

Glem påtatte politiske stemmer som fortsatt spiller 70-tallets manifester på repeat. Glem at det nærmeste du kommer politisk vilje i teatret er krangling om urettferdig fordeling av midler. Glem at virkemidler er kraftløse med mindre de er innpakket i postdramatisk cellofan. Bassis måte å kommunisere med publikum på, gjennom å direkte oppfordre oss til å endre våre liv og vår politiske holdning, viser at han nekter å la politiske problemstillinger bli klisjeer i scenekunsten. Vi kjenner alle til den litt kleine følelsen av å bli fortalt hva vi som publikum burde tro på. Denne følelsen er ikke-eksisterende i Bassis forestillinger, noe som blant annet skyldes at hans måte å formidle på er forankret i klovnetradisjonens outsiderposisjon. Kom å bli tatt av Bassi!

Leo Bassis utopiske univers kan ses på som en metafor for teaterets kraft: its like the window we have in our minds that you sometimes open, and you feel that you are looking at something bigger than yourself.

Stad
Parken Kulturhus
Parken Kulturhus
6025
ÅLESUND
Kommune: