Borgny-Flukten fra flammene

Plakat Bybrannspillet. Borgny og flukten fra flammene.
Plakat Bybrannspillet. Borgny og flukten fra flammene.
Fredag, 22 januar, 2016 klokka 18:00
Laurdag, 23 januar, 2016 klokka 15:00
Søndag, 24 januar, 2016 klokka 15:00

Ta med hele familien og opplev Borgny som våkner ei kald og vindfull natt i 1904. Hun ser at byen står i full brann. I dette historiske spillet fra Norges, og kanskje hele verdens mest dramatiske og kjente brann, ser vi hele brannforløpet gjennom et lite barn sine øyne. 

Dramaet som utspiller seg byr på mye spenning, latter og enkelte tårer. Tross den tragiske hendelsen gikk det jo bra til slutt og Ålesund har vokst seg til en flott og vakker by. Dramaet er i år satt i regi av den utflyttede Ålesunderen G. Johanna Leira som til daglig jobber med teater i Paris. I år debuterer den talentfulle Eline Dale som Borgny. Den tretten år gamle jenta fra Ålesund har trått sine sko i Jugendteateret og sjarmerer alle med sitt flotte spill og sin nydelige sang. Med seg på kulturhuset har hun kjente navn som Karoline Isaksen, Thor-Ivar Forsland og Marianne Klokk for å nevne noen.

Historien bygger på den kjente boka av samme navn som er skrevet av Jan Hogne Christiansen og Nina Johansen. All den flotte musikken er komponert av musiker Sindre Tollås Veblungsnes.

 

Bybrannspillet og Borgny med nytt manus og flere nye sanger. Større og bedre enn noen gang. Alle som kjøper billetter før jul får lydboka "Borgny - Det er krig i Norge" gratis for nedlastning ved henting av billetter.(Verdi 179,-)

Spilledager:
Fredag 22. januar kl. 18:00.
Lørdag 23. januar kl. 15:00.

Søndag 24 januar kl. 15:00.

Regi: G. Johanna Leira.

Manus: Jan Hogne Christiansen

Musikk: Sindre Tollås Veblungsnes

Stad
Parken Kulturhus
Kommune: