Brevduene

Brevduene. Foto: Teatret Vårt.
Brevduene. Foto: Teatret Vårt.
Fredag, 13 januar, 2017 klokka 19:00

Hysteriske forviklinger i det åpne kontorlandskapet. Store følelser på samtalekjøkkenet, både på arbeidsplassen og på hjemmefronten. Absurd og gjenkjennelig – på den morsomme måte

Robert driver en mindre bedrift, men ønsker å trekke seg tilbake og bruke tiden på en ny hobby; brevduene sine. Han drømmer om å forsvinne sporløst. Hverken hans kone Gerlinde eller kollegaen Holger synes det er en særlig god ide. Gerlinde drømmer om det enkle livet i Toscana og MÅ derfor kjøpe den nyeste italienske espressomaskinen, mens Holger ikke under noen omstendigheter har lyst å overta sjefsstolen til Robert. Han føler seg mobbet av kollegene sine. Med god grunn. Han prøver faktisk å si opp jobben sin, men føler ikke helt at sjefen lytter til ham. Det syns hans kone Natalie er noe FORBANNA TULL. Hun har på sin side litt problemer med å håndtere sinnet sitt og hadde ærlig talt håpet på litt mer fremdrift i Holgers karriere.

Alle de ulike karakterer i David Gieselmanns Brevduene sliter på hver sin måte med å føle seg lykkelige på ordentlig. Kanskje det hjelper å gå på restaurant? Eller hva med en nederlandsk au pair bare for å sette litt krydder på tilværelsen? Eller kanskje psykiateren din har svaret? Hvis han altså bare først klarer å huske navnet ditt.

Det hele går - for å si det mildt - ikke helt som planlagt. Da Robert faktisk forsvinner uten å få med seg sine oppsparte midler, dukker det helt uventet opp en halvbror som ingen har hørt om før. - Eller er det Robert som har kommet tilbake? At frem og tilbake er like langt vet ingen bedre enn brevduene.

  • Av:  David Gieselmann
  • Oversettelse:  Arne Lygre
  • Regi:  Nicolei Faber
  • Scenografi og kostymedesign:  Karin Gille
  • Lysdesigner:  Finn Landsperg
  • Medvirkende:  Sara Fellman, Bjørnar Lisether Teigen, Thomas Ottersen, Marte Mørland, Lars Melsæter Rydjord, Johanna Mørck, Line Brå Johansen og Martin Karelius Østensen
Stad
Ørsta kulturhus
Holmegt 7
6151
Ørsta
Kommune: