CARTE BLANCHE - Birthmark

CARTE BLANCHE - Birthmark. Foto: Helge Hansen.
Fredag, 25 september, 2015 klokka 19:30

Fire koreografer og en teaterregissør i tre forestillinger.
Carte Blanche presenterer en trippelforestilling som dyrker det imperfekte, som får deg til å tenke, og gir innblikk i hvem vi er og hvem vi kan være!

Som kunstnerisk leder ønsker Hooman Sharifi å sette fokus på kjønn. Hans første programmering for kompaniet er viet feminisme. Sammen med danserne i Carte Blanche har fem koreografer, alle kvinner, skapt tre forestillinger i ett program. De fem koreografene Kristin Ryg Helgebostad, Ingeleiv Berstad, Siri Jøntvedt, Snelle Hall og Lina Majdalanie er valgt fordi de gjennom sitt kunstneriske virke har skapt sterke kvinnebilder, kropper og karakterer. Dette og deres nyanserte og direkte tilnærming til det motsatte kjønn gjør deres arbeider svært viktige, og det er vår glede å få dele dette med vårt publikum.

1. Notes on Cracking

Hva skjer når fasaden brister?
Forfengelighet og mot er utgangspunktet når Siri Jøntvedt og Snelle Hall koreograferer for Carte Blanche. Temaet å feile, og alt det vi som mennesker gjør for å lykkes, er en stadig tilbakevendende tematikk for koreografparet. De er i hovedsak opptatt av øyeblikket der dansen møter det personlige og der dansen definerer personen. Duoen tar ofte utgangspunkt i egne personlige og intime sfærer, og går til kamp for å bryte kulturelle skillelinjer og ufarliggjøre sosial skam. I skjæringspunktet mellom hvordan vi er og hvordan vi vil fremstå bringer Jøntvedt og Hall oss inn i en verden der scenespråket er inspirert av både det gjenkjennelige og det absurde – så vel som det emosjonelle!

2. Loudspeakers

Med patos og inderlighet vil Helgebostad & Berstad fremheve deler i oss som ofte ikke gis så stor oppmerksomhet. Duoen er opptatt av hvordan scenekunst kan bidra til å finne nye måter å være på og skape verdener som utfordrer det tilsynelatende suverene. Det som er vaklende, pompøst, insisterende og klønete kan gi et nærere innblikk i hvem vi er og kan være. Helgebostad & Berstad vil sammen med danserne i Carte Blanche utforske hvordan de kan tyne ut og blåse opp et møte, et samhold, en låt. Med dette ønsker de å kunne fokusere på detaljer som skjuler seg ved første øyekast og heie dem fram på en bølge av feelgood og oppbacking.

3. A Drop of Sweat

Det handler om idylliske hus over hele Norge, de offentlige Agoraene i antikkens Hellas, norsk magedans, å skru løs en skrue, og å la svetten dryppe.

Gjennom dans og kropp som medier, prøver vi å gjenkjenne de normer og verdier som våre samfunn fremmer. Vi stiller spørsmål ved hvordan de trenger seg inn i hverdagen og påvirker verden rundt oss. Hva er den politiske agendaen bak måten våre kropper presenteres på, og på hvilke måter håndterer vi det? Historiene vi forteller er kanskje ikke de vi ønsker å høre. De er reelle og fiktive – på samme tid. De kan være våre, men de kan også være dine. De forundrer og forvirrer oss, men angår oss likevel. Vi kan ikke garantere at vi er oppriktige i svarene vi gir, men vi er sikre på de spørsmålene vi stiller. Nesten sikre …

Vi vet det ikke handler om å presentere oss selv og heller ikke om å representere oss selv. Vi prøver å skape et språk som snakker om ting vi helst vil tie i hjel.

Forestillingen er en samproduksjon mellom Carte Blanche og Festspillene i Bergen 2015

Koreografi og kostymedesign: 1. Siri & Snelle Production Siri Jøntvedt og Snelle Ingrid Hall | 2. Ingeleiv Berstad og Kristin Ryg Helgebostad | 3. Lina Majdalanie
Dramaturg: Zeina Hanna (3)
Lysdesign: Tilo Hahn
Komponist: Ivar Grydeland (1) med støtte fra Norsk Kulturråd
Musikk: Mia Sandberg (2)
Dansere: Caroline Eckly, Guro Rimeslåtten, Jennifer Dubreuil Houthemann, Christine Kjellberg, Núria Navarra Vilasaló, Sara Enrich Bertran, Ole Martin Meland, Mathias Stoltenberg, Timothy Bartlett, Hugo Marmelada, Jack Lorentzen, Magnus Myhr
Varighet: 20 + 20 + 35 minutter

Stad
Teatret Vårt
Kommune: