Dansegalla

Bjørns Orkester. Pressebilete.
Bjørns Orkester. Pressebilete.
Laurdag, 30 april, 2016 klokka 20:00

Dansegalla med Bjørns Orkester og Steinar Engelbrektson

Møre og Romsdals store dansebandcowboyer Bjørns Orkester har forlengst etablert seg i eliten blant norske danseband. Etter at kontrakt med Tylden & Co var i boks i 2003, har de vært å regne med blant toppene i dansebandsjangeren med en formidabel popularitetsøkning fra år til år. Og det skyldes ikke bare musikken- her er en gjeng joviale og omgjengelige musikere som er like populære blant publikum som blant musikerkolleger over hele landet. Et ekstra bevis for dette fikk de i 2013 i form av både Gullsko som "Årets danseband" og fantastiske plasseringer på VG- lista Topp40!

 

Sjefen sjøl Bjørn Kalvatsvik er blant legendene med sine 45 år i bransjen! Resten av gjengen derimot er nærmest for ungfoler å regne. Men erfaring som danseband-musikere har de i bøtter og kar likevel; Sønnene Mathias og Johnny Kalvatsvik har spilt i Bjørns Orkester siden rett etter konfinrmasjonsalder, mens fjerde- og yngstemann Jan Erik Band Småge feiret sine første ti år i orkesteret i 2014.

 

"På vei til deg" er  Bjørns Orkester sitt tiende album. Nok en gang har de benyttet Morten Nyhus som produsent, den mest anerkjente av alle innen bransjen. Låtene er i klassisk Bjørns Orkester-ånd, med trekkspill godt framme i lydbildet. Og med titler som "Det lukta storkar", "Stormfulle netter", "Ei ku som har sparka før" og "Sommerfuglens land" kan vi igjen slå fast at orkesteret nok en gang blander humor og alvor med største selvfølgelighet. Og som alltid lander de fjellstøtt.

 

Plateslippet på Løkta, Molde Fjordstuer 30 mai, var startskuddet for sommerens begivenheter. Deretter er Bjørns Orkester på plass på alt fra de største festivaler og dansegallaer til fuktige og/eller solrike naust og puber! og selvsagt med deres varemerke humøret på topp!

 

Denne gangen kommer de sammen med Steinar Engelbrektson Countryduo

"Nordfjording med Ekte Speleglede"

 

Steinar Engelbrektson er mer aktiv enn noen gang før. Fornøyde arrangører og rebooking er blitt vanlig når denne populære artisten er ferdig med en spillehelg. I 2012 ble Steinar nominert til Gullskoen 2012 for plata "Terningen er kasta". Nå er Steinar igjen blitt nominert. Både i Gullskoen 2014 "årets danseband" og "årets danselåt" med låten "Heim til Nordfjord".

 

Med sitt trekkspill og verdens fineste dialekt er han svært populær både som artist og med sitt band. Fullbooket vår og sommer 2015 er en god grunn til å ta turen og oppleve denne folkelige artisten som serverer dansbar country til sitt stadig voksende publikum. I Rauma denne helga tar Steinar med seg Sissel Lunde Sundby som til vanlig spiller keyboard i bandet. Denne duoen er mye brukt det siste året og gir åpning for både dans, allsang og musikals nytelse!

Stad
Rauma kulturhus
Kongens Gate 7
6300
Åndalsnes
Kommune: