David Sandborn

David Sanborn. Fotograf: Lynn Goldsmith.
Tysdag, 17 juli, 2018 klokka 18:00

Seksdobbel Grammy-vinner tilbake med nytt akustisk band! Saksofonisten David Sanborn har en karriere uten sidestykke bak seg, og i en alder av 72 er han fortsatt på topp. Han har seks Grammypriser på peishylla, og åtte gullplater og en platinumplate på veggen.

Sanborn fikk polio som treåring og ble visstnok introdusert for saksofonen i forbindelse med behandling og terapi. Her har noen pårørende eller noen med en hvit frakk åpenbart gjort noe rett, for allerede som fjortenåring spilte han med legender som Albert King og Little Milton. Med en fot i jazz og en annen i pop har han i flere tiår vært en svært profilert musiker og han er kjent for sine samarbeid med Stevie Wonder, Gil Evans, Brecker Brothers, Paul Simon, Todd Rundgren, Rolling Stones og David Bowie.

Og som om ikke det var nok har han hatt vært en svært suksessfull filmkomponist og stod blant annet bak musikken til Dødelig Våpen filmene. Han har også vært med i husbandet til Late Night with David Letterman. Man kan vel oppsummere at selv de som ikke har hørt navnet David Sanborn med nær 100% sikkerhet har hørt hans karakteristiske saksofonspill - hvis de da ikke har befunnet seg under en stein skjermet for all musikk og populærkultur de siste tiårene.

Sist Sanborn besøkte Moldejazz var det med bandet Legends i 1997 med Eric Clapton, Marcus Miller, Joe Sample og Steve Gadd. Selv om mange forbinder Sanborn med et elektrisk uttrykk utga han allerede i 1991 et akustisk album som endret mange kritikere og publikums oppfatning av ham og musikken hans. «Jeg ble lei av å kjempe med synthene og den elektriske bassen... Når du har en akustisk bass og piano, så endrer det alt. Rommet og dynamikken blir helt annerledes."

Når han nå endelig vender tilbake til Molde er det med nettopp et akustisk prosjekt der han har fått med seg et knippe musikere fra øverste jazz-hylle: pianist Andy Ezren, bassist Ben Williams, trombonist Wycliffe Gordon og trommeslager Billy Kilson

Stad
Bjørnsonhuset
Kommune: 
Kategori: