Den norske Matfestivalen

Onsdag, 22 august, 2012
Torsdag, 23 august, 2012
Fredag, 24 august, 2012
Laurdag, 25 august, 2012
Søndag, 26 august, 2012

Den Norske Matfestivalen i Ålesund skal formidle matkultur og inspirere til nyutvikling og rekruttering for profesjonelle aktører og det matinteresserte norske folk.

Onsdag 22. august /
10.00 Fiskeflåtens ungdomsmønstring i NM-teltet. Stands med informasjon og smaksprøver.
11.00-19.00 Matmarked: kjøp, salg og smaksprøver.
11.00-19.00 Bondens marked beste av kortreist mat.
11.00-19.00 Teltet "Klippfiskøya Ellingsøy". Bli bedre kjent med øya og klippfisknæringa. Salg av diverse fiskeprodukt og varmretter av klippfisk. Bli med i konkurransen om å tippe vekta på klippfisken Elling.

12.00 Offisiell åpning av Den Norske Matfestivalen fra scena ved Coop-arenaen. Åpning ved Harald Osa, gladtoner fra Ålesund Dixie, sambaopptog.

12.00 Eventyrstund med Ann-Mari, i regi Ålesund bibliotek.

12.00 Cupping, eller kaffismaking, hos Jacu i Løvenvoldgata. Gratis, ingen påmelding.

12.00- Oliviers & co har fokus på olivenolje og klippfisk. De serverer smaksprøver og oppskrifter på klippfisk i butikken i Kipervikgt. 8.

12.30 Forrykende åpningsshow med The Flying Culinary Circus, fra scena ved Coop-arenaen. På menyen står villfanga sjømat. Samarbeid med Sunnmøre og Romsdal fiskesalslag (Surofi).

15.00-19.00 Fiskesprell. Lag din egen skattekiste barna får boltre seg med ferske råvarer og gode smaker. I regi Den Norske Matfestivalen, i samarbeid med Norges sjømatråd.

16.00-19.00 Innføringskurs i sushi, i NM-teltet, med Jonathan Romano, pris: kr 895 + bill.avg. Bestilling på billettluka.no/tlf 70 16 24 68.

17.30 Ny à la carte meny, Brasserie Normandie, Rica Parken Hotel. Tlf 70 13 23 00 for bestilling.

18.00 Litterært friminutt med Sissel, i regi Ålesund bibliotek.

19.00 Kokkekurs på Klippfiskakademiet.Tema: ufisk. Bli kjent med de mer sjeldne artene fra havet utenfor oss som du vanligvis ikke finner i fiskedisken, som skate, morafisk, skolest eller kolkjeft. Kr. 795,- inkl. aperitiff. Kapasitet max 24 pers. Påmelding: post@klippfiskakademiet.no.

19.00 5-retters sjømatmeny på Sjøbua til kr 630.

19.00 "Norske juveler" er kveldens tema på C & C. De byr på 7-retters middag, med det beste fra norsk natur og norske produsenter, inkludert kort innføring i råvarer og retter. 695 kr per pers. Bordbestilling: mailto:post@cateringogconsulting.no eller tlf 96 20 94 72.

20.00 Havets festbord på Rica Parken Hotel. The Flying Culinary Circus deltar. Det beste av fisk og sjømat. Pris: kr 795 kr + bill.avg. Bestilling på billettluka.no/tlf 70 16 24 68.
Tidspunkt kommer Pop up-restaurant på Jervell-huset. Restaurantsjef Max Hansen m/kokker fra kristiansandsrestauranten Måltid lager mat av råvarer med solid forankring i lokalmiljøet. I samarbeid med Kristin Hove, kokebokforfatter fra Ålesund.

Torsdag 23. august /

11.00-19.00 Matmarked: kjøp, salg og smaksprøver.
11.00-19.00 Bondens marked beste av kortreist mat.
11.00-19.00 Teltet "Klippfiskøya Ellingsøy". Bli bedre kjent med øya og klippfisknæringa. Salg av diverse fiskeprodukt og varmretter av klippfisk. Bli med i konkurransen om å tippe vekta på klippfisken Elling.

11.00-14.00 Cupcake kurs basic. Kurspris: 950 kroner.
Bindende påmelding: kurs@passionforbaking.com.

11.30 Intensivt lunsjkokkekurs på festivalområdet, i regi Klippfiskakademiet. 2 grupper med 4 pers. Lag din egen lunsj, med støtte fra kokker, og spis - alt i løpet av 1 t. Pris 295,- post@klippfiskakademiet.no.

12.00 Eventyrstund med Ann-Mari, i regi Ålesund bibliotek.

12.00 Cupping, eller kaffismaking, hos Jacu i Løvenvoldgata. Gratis, ingen påmelding.

12.00 Oliviers & co har fokus på olivenolje og klippfisk. De serverer smaksprøver og oppskrifter på klippfisk i butikken i Kipervikgt. 8. Blir også å treffe i Ellingsøy-teltet.

12.30 Intensivt lunsjkokkekurs på festivalområdet, i regi Klippfiskakademiet. 2 grupper med 4 pers. Lag din egen lunsj, med støtte fra kokker, og spis - alt i løpet av 1 t. Pris 295,- post@klippfiskakademiet.no.

13.00-16.00 Sprekt seniortreff på Quality Hotel Waterfront. På menyen: Gratinert klippfisk. 295,- per pers. Påmelding: 70 11 19 00, eller Tina.kirkegaard@choice.no.

14.00 Litterært friminutt med Sissel, i regi Ålesund bibliotek.

15.00-19.00 Fiskesprell. Lag din egen skattekiste barna får boltre seg med ferske råvarer og gode smaker. I regi Den Norske Matfestivalen, i samarbeid med Norges sjømatråd.

16.00-18-00 Rømmegrøt & spekemat 169,- på First Hotel Atlantica. Bordbestilling: 70 11 73 00.

17.30- Ny à la carte meny, Brasserie Normandie, Rica Parken Hotel. Tlf 70 13 23 00 for bestilling.

18.00 "I sansenens rike" på Kunstmuseet Kube, vinsmaking v/Øyvind Tveit, kunstopplevelser og musikkinnslag i tilknytning åpning av Ålesund Kammermusikkfestival. Pris for vinsmaking 250 kr. Påmelding til post@jugendstilsenteret.no eller tlf 70 10 49 70 innen 22.08.

18.00- 21.00 Cupcake kurs basic. Kurspris: 950 kroner.
Bindende påmelding: kurs@passionforbaking.com.

19.00 Kokketeater på Klippfiskakademiet. Tema: klippfisk. Sitt rundt kjøkkenbenken, og se og lær en lang rekke av ulike retter av klippfisk, som serveres fortløpende. Kr 795,- inkl. aperitiff. Kapasitet max 35 pers. Påmelding: post@klippfiskakademiet.no.

19.00 Klippfiskaften på Kulinarisk spiskammer. 5-retters meny kr 550. Kjent vinkelner fra Arcus, og klippfiskeksperten Knut Garshol er til stede. Bestilling: 40 00 09 70.

19.00- Hemmelig gjestekokk har sett sammen kveldens à la carte meny på restauranten C & C i Kirkegata. Bordbestilling: post@cateringogconsulting.no eller tlf 96 20 94 72.

20.00 Sjokolade og kaffe hos Jacu. Kaffebryggerne har invitert Cielo sjokoladefabrikk til å ta med utvalte godbiter fra sortimentet. Her får du smake på og lære om hvordan kaffe og sjokolade matcher hverandre. Pris: 200 kr. Påmelding: På Jacu, eller til annebirte@gmail.com.

20.00 Åpningskonsert, Ålesund kammermusikkfestival, Arbeideren. Variert program; Liv Hilde Klokk m/venner, Ålesund Strykekvartett og Ålesund Kulturskoles Blåseensemble. Billetter: Børsen, Arbeideren, tlf 70162468 eller www.billettluka.no.
Tidspunkt kommer Pop up-restaurant på Jervell-huset. Restaurantsjef Max Hansen m/kokker fra kristiansandsrestauranten Måltid lager mat av råvarer med solid forankring i lokalmiljøet. I samarbeid med Kristin Hove, kokebokforfatter fra Ålesund.

Fredag 24. august /

09-14.00 NM i klippfisk i NM-teltet.
11.00-19.00 Matmarked: kjøp, salg og smaksprøver.
11.00-19.00 Bondens marked beste av kortreist mat.
11.00-19.00 Teltet "Klippfiskøya Ellingsøy". Bli bedre kjent med øya og klippfisknæringa. Salg av diverse fiskeprodukt og varmretter av klippfisk. Bli med i konkurransen om å tippe vekta på klippfisken Elling.

11.30 Intensivt lunsjkokkekurs på festivalområdet, i regi Klippfiskakademiet. 2 grupper med 4 pers. Lag din egen lunsj, med støtte fra kokker, og spis - alt i løpet av 1 t. Pris 295,- post@klippfiskakademiet.no.

12.00 Eventyrstund med Ann-Mari, i regi Ålesund bibliotek.

12.00 Cupping, eller kaffismaking, hos Jacu i Løvenvoldgata. Gratis, ingen påmelding.

12.00- Oliviers & co har fokus på olivenolje og klippfisk. De serverer smaksprøver og oppskrifter på klippfisk i butikken i Kipervikgt. 8. Blir også å treffe i Ellingsøy-teltet.

12.00-17.00 Klovnen Klumse underholder barna med ballongdyr, ansiktsmaling og klovnerier.

12.30 Intensivt lunsjkokkekurs på festivalområdet, i regi Klippfiskakademiet. 2 grupper med 4 pers. Lag din egen lunsj, med støtte fra kokker, og spis - alt i løpet av 1 t. Pris 295,- post@klippfiskakademiet.no.

15.00-19.00 Fiskesprell. Lag din egen skattekiste barna får boltre seg med ferske råvarer og gode smaker. I regi Den Norske Matfestivalen, i samarbeid med Norges sjømatråd.

16.30-18.30 «Norske reker og norsk øl», NM-teltet. Underholdende kurs med ølekspert og kåsør Espen Smith. Samarbeid med Coldwater Prawns of Norway. Smaking av øl og rekeretter er inkludert. Max antall plasser: 100. Pris: kr 295 + bill. avg. Bestilling på billettluka.no/tlf 70 16 24 68.

17.00-21.30 After Work-tapasbuffet, på First Hotel Atlantica. Bordbestilling: 70 11 73 00.

18.00 Litterært friminutt med Sissel, i regi Ålesund bibliotek.

19.00 Mat og vin i perfekt kombinasjon, med vinkonsulent Øyvind Tveit, på Klippfiskakademiet. Nordvestlandets beste råvarer møter vinens verden og skaper unike smakskombinasjoner. Vinsmakingskurs, aperitiff, 5- retters meny og viner kr 1195,-. Kapasitet 60 pers. Påmelding: post@klippfiskakademiet.no.

19.00 5-retters klippfiskmeny kan nytes på C & C, med klippfisk fra Mathias Bjørge, Ellingsøy. 595 kr per person. Bordbestilling: mailto:post@cateringogconsulting.no eller tlf 96 20 94 72.

19.00 Mat & cognac, en fantastisk kombinasjon, kr. 575, på Kulinarisk spiskammer. Representanter fra Braastad-familien er til stede. Bestilling: 40 00 09 70.

19.30 8-retters festivalmeny. Laga på de beste råvarer fra inn- og utland. 595,- pr. person. Brasserie Normandie, Rica Parken Hotel. Forhåndsbestilling av bord, på tlf. 70 13 23 00.

20.00 Kammermusikkfestivalen fortsetter. Konserten Kontraster, på Kunstmuseet Kube. Fra barokk og romantikken til Bartoks Kontraster for fiolin, klarinett og klaver, med Liv Hilde Klokk, Bjørn Nyman og Per Ljungberg. Restaurant C & C sørger for vin og petit fours tilpassa den musikalske epoke og geografiske tilknytning. Billetter: Børsen, Arbeideren tlf 70162468 eller www.billettluka.no.

23.00 Nattkonsert i regi kammermusikkfestivalen. «Goldbergvariasjonene» av J. S. Bach, Avholdshjemmet. Arrangement for stryketrio; Liv Hilde Klokk, Ida Bryhn og Kaori Yamagami. Billetter: Børsen, Arbeideren tlf 70162468 eller www.billettluka.no.

Lørdag 25. august /

10.00-16.00 NM for hobbykokker i NM-teltet. Fri inngang.
11.00-17.00 Matmarked: kjøp, salg og smaksprøver.
11.00-17.00 Bondens marked beste av kortreist mat.
11.00-17.00 Teltet "Klippfiskøya Ellingsøy". Bli bedre kjent med øya og klippfisknæringa. Salg av diverse fiskeprodukt og varmretter av klippfisk. Vinneren av tippekonkurransen kåres.

11.00- Helikopterturer fra Blixvalen (Meierikaia). Nordhelikopter tar deg med på sightseeingturer (ca. 15 min) i området. Plass til 6 pers. Pris: kr 600 per person. Se www.nordhelikopter.no for mer informasjon.

11.00-17.00 Fiskesprell. Lag din egen skattekiste barna får boltre seg med ferske råvarer og gode smaker. I regi Den Norske Matfestivalen, i samarbeid med Norges sjømatråd.

11.30 Intensivt lunsjkokkekurs på festivalområdet, i regi Klippfiskakademiet. 2 grupper med 4 pers. Lag din egen lunsj, med støtte fra kokker, og spis - alt i løpet av 1 t. Pris 295,- post@klippfiskakademiet.no.

12.00- Oliviers & co har fokus på olivenolje og klippfisk. De serverer smaksprøver og oppskrifter på klippfisk i butikken i Kipervikgt. 8. Blir også å treffe i Ellingsøy-teltet.

12.00-17.00 Klovnen Klumse underholder barna med ballongdyr, ansiktsmaling og klovnerier.

12.30 Intensivt lunsjkokkekurs på festivalområdet, i regi Klippfiskakademiet. 2 grupper med 4 pers. Lag din egen lunsj, med støtte fra kokker, og spis - alt i løpet av 1 t. Pris 295,- post@klippfiskakademiet.no.

13.00 Familiekonsert på Kunstmuseet Kube. Eventyrmusikk i samarbeid med kammermusikkfestivalen. Medvirkende: Ålesund Strykekvartett. Gratis adgang. Åpen kafe på Jugendstilsenteret med eventyrlig servering.

14.00 Danseoppvisning med konkurransedansere fra Danseskolen, under ledelse av Ingrid Beate Thompson og Jan-Eric Fransson, på Coop-scena.

16.30 Konsert med Ensemble Dali, på Avholdshjemmet. Som ferske vinnere av korfestivalen i Venezia blir det en konsert med det ypperste av vokal korprakt. I regi: Ålesund kammermusikkfestival. Billetter: Børsen, Arbeideren tlf 70162468 eller www.billettluka.no.

17.00-22.00 À la carte-meny med festivalrabatt på First Hotel Atlantica. Bordbestilling: 70 11 73 00.

18.00 Spennende 6-retters festivalmeny på Anno. Godbiter fra sjø og land, pris 695,-.

19.00 Jugendmeny på C & C. De byr på en 6-retters middag inspirert av tida da byen reiste seg fra aska. Kort presentasjon av råvarer og retter. 875 kr per person. Bordbestilling: post@cateringogconsulting.no eller tlf 96 20 94 72.

Søndag 26. august /

Museumssøndag på Ytste Skotet.
Fjellgården ligger veiløst til ved Storfjorden. Her er det mulighet for barna å være med og bake. Og for de voksne kan det bli smaksprøving av øl, lokker avdelingsleder Kari-Anne Nilsen. Det blir også mulighet for å kjøpe seg søndagsmiddag.

Båtavgang fra Dyrkorn, Stordal kommune, kl. 11.00. (Kan bli flere avganger hvis været er bra).
For oppdatert informasjon, se www.skotet.no

20.00 Ålesund kammermusikkfestival runder av med Oslo Strykekvartett, på Arbeideren. Konsert med en intens avdeling med Schuberts episke d moll kvartett, Døden og Piken, til en avdeling med kontrasterende og variert kvartettmusikk. Billetter: Børsen, Arbeideren tlf 70162468 eller www.billettluka.no.

Stad
Den Norske Matfestivalen i Ålesund
Skateflukaia
6002
Ålesund
Kommune: