Dobbel releasekonsert med Armchair Oracles og Pot Beach

Releaseparty. Foto: ID-huset.
Releaseparty. Foto: ID-huset.
Laurdag, 21 januar, 2017 klokka 21:00

Armchair Oracles spiller powerpop med drivende komp og gode melodier, noe som har fått musikkanmeldere til å dra sammenligninger med The Beatles og Big Star.

De fikk en flying start i 2008 da de ble tilbudt festivaljobber i Liverpool og Los Angeles på bakgrunn av deres første EP. Den ble spilt på radio i USA, og kapret en gjev plass på en internasjonal årsliste. Debutalbumet ”Change Your Skin…Wash Your Heart” høstet lovord i norsk og utenlandsk presse, og flere sanger fra plata fikk spilletid på radio i New York, Los Angeles, Chicago, Rio de Janeiro og Grenoble. En flott releasekonsert på ID-huset ble fulgt opp av flere vellykkete konserter i Oslo, Trondheim og London and South East. I 2015 begynte bandet arbeidet med andreplata «In Machina», som ble utgitt på digitale plattformer, cd og vinyl i november 2016. Nå er Armchair Oracles klar for å feire ny plate på ID-huset igjen, og denne kvelden blir både gamle og rykende ferske låter presentert.

Bandet består av Atle Skogrand(vokal/gitar) fra Trondheim, Jan Ove Engeset(bass) fra Grytastranda, Charlie Wise(slagverk) fra England og Bjørn Gamlem(gitar) fra Brattvåg. De har base og studio på Hellestranda i Haram kommune.

The Pot Beach ble startet som et band på slutten av 1970 tallet av en gjeng kamerater fra Grytestranda og Søvika. Navnet til bandet oppstod ved hjelp av en engelsk/norskordbok og en kreativ oversettelse av hjemstedsnavnet til de fleste bandmedlemmene, Grytestranda. Bandet spilte mye lokalt og gjorde seg tidlig kjent som et band med mange selvkomponerte sanger. «Bloody School» ble raskt en veldig populær låt blant ungdommen, og som siden har hengt med bandet som sin mest kjente låt fra denne tiden.Det ble derimot ingen stor satsing fra bandet sin side, og besetningsmedlemmene forsvantetter hvert ut i utdanning og arbeid. Bandet opphørte imidlertid ikke helt å eksistere, og detkom inn nye besetningsmedlemmer utover 1980 tallet. Bandet holdt sin siste live-konsert i Mai 1987. Faste bandmedlemmer gjennom hele perioden har vært søskenbarna, Jan Ove Engeset og Hans Magnar Engeset. Leif Ståle Søvik deltok også sporadisk i bandet gjennom denne tiden, men har nå flyttet heim til Sunnmøre og kommet med som fast medlem igjen. 
Etter en lang periode med lite aktivitet, bestemte Hans Magnar Engeset og Jan Ove Engeset seg for å blåse støvet av de mange selvkomponerte sangene. Mange av sangene var i ferd med å gå glemmeboka, og de to var enige om at det var vel verdt å legge ned et arbeid for å sikre sangene som minner for ettertiden. Alexander Myrset Engeset kom inn som en viktig bidragsyter både arrangementsmessig og musikalsk, tillegg har han designet albumcoveret. Produsent Svein Erik Åmås har vært en viktig brikke i denne utgivelsen.
Albumet A Day Like Yesterday er bandets første og stilen er melodiøs pop-musikk med referanser fra 60-tallet. Ålesund Strykekvartett medvirker også på 3 av låtene. Låtbanken er på langt nær tom, så bandet vil fortsette å kose seg i studio med å spille selvkomponerte låter. Ny singel er planlagt utgitt i 2017. Platen er utgitt på CD, vinyl, Spotify, iTunes, Tidal etc.

Stad
Ingebrikt Davik huset
Bernt Hildrevegen 2
6270
Brattvåg
Kommune: