En handelsreisendes død

En handelsreisendes død. Foto: Teatret Vårt.
En handelsreisendes død. Foto: Teatret Vårt.
Onsdag, 30 januar, 2019 klokka 19:00

Et oppgjør med den amerikanske drømmen

En handelsreisendes død av Arthur Miller har blitt kåret til århundrets viktigste teaterstykke. Handelsmannen Willy Loman drømmer om å oppnå respekt og suksess, men etter et langt arbeidsliv ender han opp med å ha det bedre i løgnen enn i virkeligheten.

Willy Loman har alltid følt seg som kongen på landeveien. Nå er det som om bilen er i ferd med å skli ut og kjøre av veien. Et langt liv som handelsreisende har gjort Willy trøtt. Skikkelig trøtt. Willy har jobbet hardt for å få hele pakken. Kone, to flotte gutter, hus og bil. Hans eldste sønn var til og med kaptein på skolens fotballag.

Men verden er i forandring og Willys nye sjef forstår han ikke. Og da hans voksne sønn Biff dukker opp som en desillusjonert omstreifer blir det dråpen som får begeret til å flyte over.

I Willy Lomans indre oppgjør blandes fantasier med tilbakeblikk på livet med Linda og sønnene. Vanlige liv med vanlige drømmer. Han skjønner det ikke. Er premien på hans livsforsikring det beste han kan gi familien sin? Hvordan kan det være at man jobber hardt et helt liv for å ende opp med å være mer verd død enn levende?

Det sies at En handelsreisendes død er for amerikanere som Peer Gynt er for nordmenn, og i rollen som Willy Loman møter vi Per Egil Aske kjent fra Driving Miles og Maratondansen. 

 

 

Av Arthur Miller
Oversettelse Michael Evans
Regi Christoffer Berdal
Scenografi Thomas Bjørnager
Lysdesign Finn Landsperg
Medvirkende Per Egil Aske, Johanna Mørck, Lars Melsæter Rydjord, Kasper Skovli Botnen, Sara Fellman, Hugo Mikal Skår, Bjørnar Lisether Teigen, Terje Hartviksen. 
Forlag Nordiska Teaterforlag 

Stad
Rauma kulturhus
Kongens Gate 7
6300
Åndalsnes
Kommune: