En midtsommernattsdrøm

En midtsommernattsdrøm. Fotograf: Fredrik Arff. Foto: Riksteatret
Laurdag, 5 mars, 2016 klokka 19:00
Søndag, 6 mars, 2016 klokka 18:00

Stormforelsket ungdom i verdens mest spilte komedie

Shakespeares berømte teaterstykke har alt: romantikk og ablegøyer, skjemt og alvor, eventyr og ettertanke. Her er det stormforelsket ungdom, ekteskapskrangler med grusomme triks, generasjonskonflikter med dødstrusler, mystiske hallusinogener og en liten djevel av en alv, Puck, som tukler det til for alle. Men alle vil det samme - at kjærligheten skal vinne.

En midtsommernattsdrøm er essensen av hva Riksteatret skal gi publikum – en av verdensdramatikkenes mest populære klassikere, med en trupp velopplagte skuespillere, i en oppsetning signert tusenkunstneren og regi-fenomenet Jo Strømgren.

Kompaniet «Fjerdeklasses produksjoner» har takket ja til å spille Shakespeares lekne teatertrupp. Dette er kullet som gikk ut fra Teaterhøgskolen for fire år siden, og som på rekordtid har rukket å markere seg som noen av de mest lovende skuespillere i sin generasjon, med hovedroller i både filmer, tv-serier og på flere av landets hovedscener.

Gled dere, Norge!

Spilletid: ca 1 time og 50 minutter (inkludert pause)

Premiere i Oslo 20. januar 2016
Turnépremiere i Haugesund 27. januar 2016

Av: William Shakespeare
Oversatt og gjendiktet av: Andre Bjerke
Regissør og scenograf: Jo Strømgren
Kostymedesigner: Bregje van Balen
Lysdesigner: Tobias Leira
Lyddesigner: Lars Årdal
Dramaturg: Tine Thomassen
På scenen: Ingvild Holthe Bygdnes, Henriette Faye-Schjøll, Ester Marie Grenersen, Jo Adrian Haavind, Helle Haugsgjerd, Nader Khademi, Hanne Skille Reitan, Eldar Skar og Ine Marie Wilmann.
Varighet: ca. 2 timer og 20 minutter (inkl. pause)

Stad
Teatret Vårt
Kommune: