Eugen Onegin

Torsdag, 4 februar, 2016 klokka 17:30
Laurdag, 6 februar, 2016 klokka 17:00
Onsdag, 10 februar, 2016 klokka 19:00
Fredag, 12 februar, 2016 klokka 18:00
Torsdag, 18 februar, 2016 klokka 19:00
...og vidare enda fleire datoar.
Vis/skjul alle datoar

Storslått russisk opera med vakre melodier og lidenskapelig kjærlighet.

Eugen Onegin er den mest spilte russiske opera gjennom tidene og med sine lyriske bilder, lidenskapelige karakterer og dype tragedie innrammet av Tsjaikovskijs vakre melodier berører operaen mennesker dypt inn i sjelen den dag i dag.

I årene mellom 1823 og 1831 ga en av Russlands største diktere, Aleksandr Pusjkin, ut verseromanen Eugen Onegin, som regnes som et av den russiske litteraturens største mesterverker. Tsjajkovskij ble så inspirert av kjærlighetshistorien mellom Onegin og Tatjana at han komponerte operaen med samme navn.

Handlingen utspiller seg i 1820-årenes Russland, og vi møter den unge mannen Eugen Onegin som er aller mest opptatt av festligheter i St. Petersburg. Men da onkelen hans dør arver han en stor landeiendom, og flytter ut av storbyen. Her blir han kjent med naboen sin, den unge og naive poeten Vladimir Lenskij.

Lenskij tar Onegin med for å møte sin forlovende, adelsjenta Olga Larina. Her møter de også hennes romantiske og uskyldige søster Tatjana, som umiddelbart blir håpløst forelsket i Onegin. Han gjengjelder ikke følelsene og avviser Tatjana, men flere år senere prøver han desperat å vinne henne tilbake.

Her blir det sterke følelser og dramatiske skjebner - og vi får oppleve at kjærlighet og stolthet er to uforenelige størrelser.

Stad
Festiviteten
Kommune: 
Kategori: