Fabrikkonsert

Laurdag, 26 mai, 2012 klokka 16:00:00

Vandrekonsert i gammelfabrikken til Talgø, Todalen. Ei rekkje artistar.

SHAVIAN
Trioen Shavian består av Håvard Bakken Jakobsen (synth), Steinar Laberg Værnes (trompet) og Ivar Thormodsæter (trommer). Kvar for seg har desse spennande bakgrunn frå samspel med artister som Anja Garbarek, Madcon, Randi Tytingvåg, Optical Substance og Smyr. Trioen speler improvisert musikk og legg vekt på melodiar, lyder, rytme og leik. Etter å ha spela ein rekkje konserter i Norge, har Shavian bruka 2011 til å jobbe med si første plate. Som rykta seier, har dette blitt ei interessant plate i et variert lydlandskap. Den er innspela i Rainbow studio, og post-produksjonen var eit samarbeid mellom Shavian og Reidar Skår i 7. etasje studio. Vi reknar med å få høre tema frå plata i gammelfabrkken i Todalen.

HANNE KJERSTI YNDESTAD
Hanne Kjersti Yndestad ble født i 1951 i Stokke, Vestfold og er ei av våre aller fremste kvedarar. Etter å ha spela piano og gått på kunst- og håndverkskolen gifta ho seg med spelemannen Knut Buen og flytta til Tuddal. Der lærte ho seg kvedarkunsten og vant landskappleiken på Gol i 1973. Hanne Kjersti er representert med to låter på samleboksen til NRK med arkivets best of siste 100 år

Hun har arbeidet med bl.a. Henning Sommerro, Aly Bain, Phil Cunningham, Susanne Lundeng, Arne Forsén, Roland Keijser, Arne Domnerus, Bengt Hallberg, Björn Kruse, Jon Pål Inderberg og Jon Fauske og m f. og gitt ut flere plater.
For å høre Hanne Kjersti: http://folkemusikk.no/cpclass/run/cpjplayer/jplayerwin.php?artid=4651638

Stad
Surnadal Kulturhus
Surnadal Kulturhus
6650
SURNADAL
Kommune: