Farvel til Eddy Bellegueule

Farvel til Eddy Bellegueule. Plakat. Kilde: Teatret Vårt.
Laurdag, 5 mars, 2016 klokka 17:00

Forestillingen er basert på roman ved samme navn. Edvard Louis vokste opp som Eddy, en gutt som gjorde alt han kunne for å passe inn i det hardbarkede miljøet i en liten by i Frankrike. Men han passet aldri inn. I voksen alder omskapte han seg selv og ble født på ny som Édouard Bellegueule.

Eddy Bellegueules opprør mot foreldre, fattigdom og en sosial bakgrunn med vold og rasisme er egentlig det andre trinnet i denne unge guttens dramatiske liv. Før han makter å gjøre et opprør mot den verden han vokser opp i, er det denne verdenen som står opp mot Eddy. Tidlig i livet opplever han både forakt

og alvorlig mobbing fra sine egne. Valget er enkelt da muligheten til slutt byr seg. Flukt.

Dette er en annerledes klassereise og kunne vært historien til mange andre unge som føler at de ikke passer inn.

Emil Johnsen har for alvor slått igjennom i Norge gjennom teateroppsetningene Jeg var Fritz Moen, Farvel til Eddy Belleguele og Natten er dagens mor. Sistnevnte forestilling gjestet Teaterfesten i 2015, der Johnsen hadde rollen som yngste sønn i familien.

«Som teater har Farvel til Eddy Bellegueule en spontan umiddelbarhet som får det til å virke ektefølt. Emil Johnsen framfører monologen med et sterkt nærvær, et engasjement, en følsomhet og en motstandskraft som virker innlevd». Terningkast 5 i Dagbladet.

Regi: Kjersti Horn
Medvirkende: Emil Johansen
Øvrig kunstnerisk team: Erik Hedin, Tobias Leira, Katja Frederiksen, Chris Erlbeck, Rasmus Feidje
Produsent: Emnet Kebreab
Varighet: 1 time og 20 minutter (ingen pause)

Stad
Storyville
Kommune: