Festivalutstilling Bjørnsonfestivalen 2016

Alle rettigheter: Shwan Dler Qaradaki. Kilde: Møre & Romsdal Kunstsenter.
Torsdag, 8 september, 2016 klokka 08:00
Fredag, 9 september, 2016
Laurdag, 10 september, 2016
Søndag, 11 september, 2016
Måndag, 12 september, 2016
...og vidare enda fleire datoar.
Vis/skjul alle datoar

Årets Bjørnsonfestival markerer festivalens 25-årsjubileum og MRK har i samarbeid med Bjørnsonfestivalen invitert Shwan Dler Qaradaki til å være årets festivalkunstner. Bjørnsons store samfunnsengasjement og kamp for ytringsfrihet og menneskerettigheter ligger som et fundament i festivalen, og det har vært viktig å invitere en festivalkunstner som deler et slikt samfunnsengasjement.

Shwan Dler Qaradaki - To My Children. Utstillingen står frå 7. September- 1. Oktober på Møre & Romsdal Kunstsenter.

Shwan Dler Qaradaki setter gjennom sitt kunstneriske virke søkelys på spørsmål knyttet til identitet, og det å være en del av en multikulturell virkelighet. Han benytter seg av en rekke forskjellige teknikker og jobber både med tegning, maling, foto, installasjon og video. Felles for hans arbeider er at de belyser hvordan verden består av en uendelig rekke forskjellige perspektiver, og utfordringene det skaper i møter mellom mennesker. I hans arbeider møter vi noen av vår tids mest aktuelle samfunnsspørsmål, som skildres i et personlig og poetisk visuelt språk samtidig som de har en klar politisk undertone. En undrende og reflekterende holdning kjennetegner alle hans prosjekter, som på forskjellig vis forsøker å utvide forståelsen av hva det vil si å leve i vår verden i dag.

Qaradaki er fra det irakiske Kurdistan, og kom til Norge som politisk flyktning i 1999. Hans kunstneriske prosjekter har ofte utspring i hans personlige historie, samtidig som de inngår i en større virkelighet. Qaradaki har en mastergrad fra Kunsthøgskolen i Oslo og Kunstakademiet i Sulaimani. Han har de siste årene hatt en rekke separatutstillinger, blant annet i Kunstnerforbundet, Galleri LNM og Tegneforbundet. Han mottok Norsk Kulturråds nykommerpris i 2015.

www.qaradaki.com

Stad
Møre & Romsdal Kunstsenter
Kommune: 
Kategori: