Festivalutstillingen Moldejazz, Marit Helen Akslen

Utstilling Marit Helen Akslen. Plakat: MRK.
Måndag, 18 juli, 2016 klokka 00:00
Tysdag, 19 juli, 2016
Onsdag, 20 juli, 2016
Torsdag, 21 juli, 2016
Fredag, 22 juli, 2016
...og vidare enda fleire datoar.
Vis/skjul alle datoar

Marit Helen Akslen er invitert til å være årets festivalkunstner under Moldejazz. Hun er tekstilkunstner bosatt i Sykkylven, og uttrykker seg ofte i et stort format. Hun har de senere år gjort seg bemerket både i inn- og utland med sitt særpregede formspråk hvor rytme og gjentakelse er sentrale virkemidler.

På lavmælt og samtidig monumentalt vis skaper hun verk som berører betrakteren, og inviterer til videre refleksjon. Gjennom arbeidene sine ønsker hun å si noe om tida vi lever i, og hun har funnet sitt språk gjennom å benytte seg av masseproduserte gjenstander med praktisk nytteverdi som råmateriale.
Hun bruker ofte deler av klesplagg som grunnstrukturer i sine arbeider, og som en slags byggesteiner settes de sammen på nye måter og forteller nye historier. Hun har et mål om å undersøke hvordan de mange spenningene og endringen innen økologi, økonomi og migrasjon manifesterer seg i dag. Slik ønsker hun å stille spørsmål om hvilke konsekvenser dette får i form av maktstrukturer og undertrykkelse.
Resultatet er verk som overskrider grensen mellom kunst og det hverdagslige, og på poetisk vis henviser til de strukturer vi omgir oss med. Som en komponist bygger hun opp verkene ved hjelp av byggesteiner for å finne en rytme og struktur som harmonerer. De rene formene og det myke materialet gir arbeidene en egen musikalitet og slagkraft som strekker seg langt utover gallerirommet.

Verka ber ofte i seg motsetnader som involvert-utestengd, trygg-utrygg, open-lukka. Det handlar mykje om gjentakingar, rytme og serialitet, men også om oppløysing og uorden. Eg ønskjer å finne eit språk for det eg opplever som urovekkjande og kaotisk.

Marit Helen Akslen har hovedfag fra Kunsthøgskulen i Bergen, avdeling spesialisert kunst, seksjon for tekstil. Hun holder nå til i Sykkylven, der hun har atelier i Elvetunbygget på Vik. De senere år har hun hatt separatutstillinger i Sogn og Fjordane kunstmuseum, Soft Galleri og Kunstnerforbundet, samt vist sine arbeider ved KODE i Bergen, Victoria & Albert Museum i London, og Scandinavian House i New York.

www.akslen.net

Hjertelig velkommen!

Stad
Møre og Romsdal kunstsenter
Kommune: 
Kategori: