Fettklumpens metode - verken du eller jeg er helt til å stole på

Jan-Ole Hesselberg. Fotograf: Vidar Nordli-Mathisen
Måndag, 23 oktober, 2017 klokka 19:00

Psykologspesialist Jan-Ole Hesselberg, kjent fra blant annet suksessprogrammet Folkeopplysningen på NRK, besøker Tingvoll.

Hesselberg kan fortelle at vi påvirkes på rare måter, vi bekrefter standpunktene våre og har stor tro på egne ferdigheter. Slik kan to oppegående mennesker med tilgang til samme informasjon, ha to vidt forskjellige standpunkt om samme sak. Vi liker å tro at vi er rasjonelle. Men hjernen vår er laget for å løse en håndfull sentrale oppgavene på en rask og passe god måte og for å få til det er den nødt til å ta skikkelige snarveier - helt uten at vi merker det. Snarveiene er fine å ha, men leder oss også inn i noen skumle tankefeller.

Jan-Ole Hesselberg er også psykologen bak "Typisk deg med Petter Schjerven" (TVNorge). Han er en aktiv debattant, er programleder i podcasten “Psykologlunsj”, skriver fast på Psykologisk.no og ble i 2014 kårets til “Årets folkeopplyser” for sitt formidlingsarbeid. På dagtid er han ledende fagsjef i ExtraStiftelsen, en stiftelse som årlig deler ut nær 300 mill kr til helseforskning og -prosjekt.

Gratis inngang.

For påmelding fyll ut påmeldingsskjema i lenken ved billettinformasjon eller ta kontakt på e-post bibliotek@tingvoll.kommune.no eller telefon 71531158.

Neste arrangement i denne foredragsrekken blir foredrag med Stein Storlie Bergsmark fra Klimarealistene på Tingvoll bibliotek mandag 30. oktober.

Foredragsrekken arrangeres av Tingvoll kommune i samarbeid med Kraftverk, og er støttet av Fritt Ord og Møre og Romsdal fylkeskommune.

Stad
Tingvoll fjordhotell
Kommune: