Fjord Cadenza: Avslutningskonsert - bestillingsverk av Jan M. Førde og «Hilde Louise in Symphony»

Jan Magne Førde. Fotokilde: Fjord Cadenza
Jan Magne Førde. Fotokilde: Fjord Cadenza
Hilde Louise Asbjørnsen. Fotokilde: Fjord Cadenza
Hilde Louise Asbjørnsen. Fotokilde: Fjord Cadenza
Rune Bergmann. Fotokilde: Fjord Cadenza
Rune Bergmann. Fotokilde: Fjord Cadenza
Søndag, 9 august, 2015 klokka 18:00

Kaunas City Symphony Orchestra, Jan Magne Førde, Hilde Louise Asbjørnsen og Rune Bergmann: musikk av Jan Magne Førde, deriblant urframføring av årets bestillingsverk for tromper og symfoniorkester. Hilde Louise Asbjørnsen

Jan Magne Førde - årets festivalkomponist

Årets festivalkomponist vert ingen ringare enn Jan Magne Førde som mellom anna er kjend frå The Brazz Brothers! I si meir enn tretti år lange karriere som musikar og komponist har Førde vorte svært anerkjend både i Norge og internasjonalt! Vi er svært glade for at Førde vert årets festivalkomponist! Han er ein komponist på høgt internasjonalt nivå og ein entertainer av høg klasse som tilfører Fjord Cadenza ein ny dimensjon, seier kunstnarisk leiar Rune Bergmann.

Jan Magne Førde er frå Langevåg i Sula kommune og er trompetist og komponist. Han er mest kjend for at han er en del av The Brazz Brothers, der han spelar trompet og flygelhorn. Han har også spilt i Orleysa og Bodega Band.

Førde er utdanna ved Musikkonservatoriet i Trondheim (nå Institutt for musikk ved NTNU) og i København, og er i dag en av dei mest spennande jazztrompetistane i Skandinavia. Han jobbar spesielt med norsk folkemusikk i moderne stil og hans bidrag til norsk musikk innan jazz og rock viser ein genuin kvalitet. Hans komposisjonar for større og mindre brassensembler er ofte framført over hele Skandinavia.

Meir informasjon finst her: http://www.janmagneforde.no/

Biografi: http://www.mic.no/nmi.nsf/micdoc/art2006052410341363332570

Klipp frå ei rekkje konserter kan finnast på Youtube:

https://www.youtube.com/results?search_query=Jan+Magne+F%C3%B8rde

Hilde Louise Asbjørnsen

Det er ei ære for Fjord Cadenza at vokalist, musikar og kabaret-artist Hilde Louise Asbjørnsen har sagt ja til å stå for den offisielle opninga av Fjord Cadenza 2015!

Hilde Louise Asbjørnsen er frå Sykkylven og har for lenge sidan etablert seg som ein svært allsidig og dyktig artist. Ho har i 10 år virka som jazzvokalist, låtskrivar, tekstforfattar og kabaret-artist. Ho har blant anna gitt ut sju kritikarroste album og turnert landet i fleire omgangar med komikarduoen Asbjørnsen & Joh. Ho har gjort rollen som Ulla i musikalsuksessen ”The Producers” på Oslo Nye Teater og vann for denne rollen prisen for ”Beste Kvinnelige Artist” under Komiprisen 2011. Mange hugsar henne særleg frå NRK sin reality-serie ”Maestro” der ho gjekk sigrande ut av konkurransen om å dirigere Kringkastingsorkesteret. I seinare tid har ho mellom anna vore svært aktuell i hovudrolla som Roxy Hard i musikalen «Chicago».

Asbjørnsen besøkte også Fjord Cadenza i 2013 og vi er svært fornøgde med at Asbjørnsen kjem attende til festivalen i år. – Det er veldig gøy å kunne presentere ein entertainer av Hilde Louise sitt format på Fjord Cadenza. Ho passar perfekt inn i vår profil med sin dyktighet og allsidighet og alle som har vore på konsert med Hilde Louise veit at ho må opplevast. Det er heller ikkje feil at ho er vaskeekte sunnmøring, seier styreleiar Hallgeir Øvrebust.

For meir informasjon, sjå: http://www.hildelouise.com/

Ei rekkje opptak med Hilde Louise finn ein her: 
https://www.youtube.com/user/hildelouise1

Rune Bergmann

Rune Bergmann fra Sykkylven har raskt fått et rykte som en inspirerende og dyktig musiker, og er “en av de mest talentfulle skandinaviske dirigenter”. En dynamisk og fleksibel dirigent med et omfattende repertoar innen klassisk, romantisk, opera og samtidsmusikk. Han har dirigert mange europeiske orkestre, som for eksempel: Oslo Filharmoniske Orkester, Den Norske Opera & Ballet, Augsburger Philharmoniker, Mainfranken Theater Würzburg, Kuo- pio Symphony, Malmö Symfoniorkester, Helsingborg Symfoniorkester. Symfoniorkestrene i Kristiansand, Stavanger, Trondheim, Karlskrona og Odense.

Uansett hvilken musikalsk stil, er orkestrenes tolkninger alltid energiske og engasjerende under hans ledelse. Han mestrer et stort repertoar for kor som inkluderer bl.a. Requiem av Mozart, Brahms og Verdi, og fremførelser av verker fra komponistene Sibelius, Svendsen, Nielsen, Halvorsen og Grieg har gitt ham anerkjennelse. Rune Bergmann har jobbet med mange internasjonale solister og ensembler.

Rune Bergmann studerte dirigering ved Sibelius-akademiet i Helsinki med Leif Segerstam hvor han ble uteksaminert med høyeste karakter. Før Sibelius-akademiet studerte han kor og orkesterledelse ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm med professorene Anders Eby, Jin Wang og Jorma Panula. Han er stolt mottaker av Kjell Holm-stiftelsen Kulturpris for 2010, Sunnmørsposten kulturpris 2009 og 2. pris i den svenske dirigentkonkurransen.

Som gjesteprofessor i dirigering, har Rune Bergmann vært engasjert ved flere universiteter, og har inntil nylig hatt stillingen som 1. Kapellmester med Augsburger Philharmoniker og Theater Augsburg i Tyskland. For tiden innehar Rune Bergmann stillingen som første gjeste- dirigent for Kaunas City Symphony Orchestra, og som kunstnerisk leder for Fjord Cadenza festivalen. Høsten 2014 gjorde Rune Bergmann sin debut som dirigent i USA og Canada.

Stad
Gomerhuset
Stadionvegen 25
6260
Skodje
Kommune: