Fjord Cadenza - Gratiskonsert

Magne Fremmerlid. Pressefoto. Fotokjelde: Fjord Cadenza.
Laurdag, 9 august, 2014 klokka 12:00

Fjord Cadenza artistar gir tradisjonen tru konsert på Skodje omsorgssenter. Her vil vi få iøyrefallande tonar frå våre kjære vener Mangne Fremmerlid og Charlotte Fongen akkompagnert av Bjørnar Myhr.

Magne Fremmerlid

«Enestående», «sedvanlig malmklar» og «en av hans fineste prestasjoner noensinne» er bare noe av det anmelderne har skrevet om Magne Fremmerlid de siste par årene.

Siden 1997 har han vært fast tilknyttet solistensemblet ved Nasjonaloperaen. På hans mangfoldige repertoar står roller som Scarpia i Tosca, Sarastro i Tryllefløyten, Colline i La bohème, Kommandanten i Don Giovanni, Fafner i Rhingullet, Hagen i Götterdämmerung, Vannånden i Rusalka, Kong Marke i Tristan og Isolde, Hermann i Tannhäuser, Stuart i Jorden rundt på 80 dager og Tempo/Nettuno i Ulysses vender hjem.

I september 2012 holdt han sin egen soloresital på Scene 2 med Boris Schäfer. Fremmerlids sjangermessige spenn er bredt og inkluderer både tørrfiskoperaen Querini på Røst og jazzoperaen Storkaren under festivalen Fjord Cadenza. I tillegg er han en etterspurt konsert- og oratoriesanger og har vært solist en rekke ganger med Oslo-Filharmonien, Bergen Filharmoniske og Stavanger Symfoniorkester.

Magne har de siste årene gjort seg spesielt bemerket i Wagner-roller. Han gjorde stor suksess i Essen, Tyskland, i rollen som Gurnemanz i Parsifal og for rollen som Daland i Den flygende Hollenderen i Oslo. Han skal og gjøre kong Heinrich i Lohengrin kommende sesong i Oslo.

Magne sier dette om opera: «Opera; det man trenger når livet blir for lett å leve!»

Charlotte Fongen har sin solistutdannelse fra Norges Musikkhøyskole, hvor hun tok sin diplom sangutdannelse i 1992. Tidligere studerte hun på Østlandets Musikkonservatorium og ved Barratt Dues Musikkinstitutt. Charlottes sanglærere har bla. vært Marit Isene og Anne Nyborg.

Charlotte startet i NRKs Pikekor som 5 åring og sang der i 16 år under ledelse av Marie Foss. Hun var med i mange tv opptredener, konkurranser, turneer i Europa og USA. Charlotte debuterte som sanger med Rikskonsertenes debutstøtte i 1992 og samme høst debuterte hun som solist på Den Norske Opera. Hun har gjort en rekke roller på Den Norske Opera, operaen i Kristiansund og operaer i Danmark. Charlotte er mye brukt som Oriatoriesanger, og har sunget med de fleste orkestre i Norge.

I 2008 dirigerte hun "Fengselskoret" for TV Norge, og hun har vært dirigent for en rekke kor de siste 20 årene.

Hun er engasjert som pedagog i Dissimilis, og har skrevet "Jenny en annerledes opera", som ble satt opp på operaen i Bjørvika høsten 2008 med påfølgende tv-seriekulturpris.

Stad
Omsorgssenteret på Skodje
Kommune: 
Kategori: