Fjord Cadenza - Opningskonsert

Arill Riise. Fotokjelde: Facebook. Foto: Alle rettigheter Arill Riise.
Arill Riise. Fotokjelde: Facebook. Foto: Alle rettigheter Arill Riise.
Odd Johan Overøye. Pressebilde. Fotokjelde: Fjord Cadenza.
Odd Johan Overøye. Pressebilde. Fotokjelde: Fjord Cadenza.
Onsdag, 6 august, 2014 klokka 19:00

Vi er svært glad for å gjøre kjent at Arill Riise vil står for den offisielle åpningen av Fjord Cadenza 2014! Arill Ingvald Riise er en kjent TV-personlighet, journalist og  programleder på TV. Riise begynte i NRK i 1983. Tiden i NRK omfattet også programleder for Norge Rundt, Dagsrevyen,Sommeråpent og VM på ski i Trondheim 1997.

Opningskonsert med Kaunas City Symphony Orchetra, Eli Kristin Hanssveen, Anders Nilsson, Povilas Syrrist Gelgota og Rune Bergmann: musikk av Odd Johan Overøye, Max Bruch og Antonin Dvorak. Eit fyrverkeri av ein opningskonsert i god Fjord Cadenza tradisjon presenterast i samarbeid med Sparebanken Møre.

 

Vi har gleden av å presentere Odd Johan Overøye som festivalkomponist for Fjord Cadenza 2014!

 

Odd Johan er trondheimsbasert stordaling, komponist og arrangør med utdanning fra Trondheim og Hollywood, herunder studier hos filmkomponisten Jack Smalley.

Med sin brede bakgrunn fra jazz, populærmusikk og klassisk musikk, har han samarbeidet med et bredt spekter av artister og ensembler, fra Bjarne Brøndbo til Nidarosdomens guttekor og Arve Tellefsen. Han er også representert i flere sangbøker, mellom annet i ny norsk salmebok. Deler av hans kormusikk spesielt, har fått internasjonal utbredelse, både i Norden og fjernere strøk som USA, Sør-Amerika og Japan.

Odd Johan har gjennom 15 år vært kunstnerisk leder for sommerscenen Kyrkjehola Kulturbeite i Stordal og mottok i 2011 kommunens kulturpris for dette arbeidet. Her har han produsert en rekke kulturrådsstøtta forestillinger som senere har gjenoppstått på nye arenaer.

Vi skal presentere flere verk av Odd Johan under årets festival; både vokal- og instrumentalmusikk. Det er ekstra stas at han også skriver et eget bestillingsverk til Fjord Cadenza 2014. Dette er et verk for noe så uvanlig som trekkspill og symfoniorkester, skrevet til stortalentet Ingrid Johanne Fylling Nupen på 17 år som vant solistkonkurransen på fjordårets Fjord Cadenza.

Stad
Gomerhuset
Stadionvegen 25
6260
Skodje
Kommune: