Fjord Cadenza- utstilling ved Ola Une Ferstad

Alle rettigheter: Ola Une Ferstad Liland. Kjelde: Fjord Cadenza.
Onsdag, 15 august, 2018 klokka 00:00
Torsdag, 16 august, 2018
Fredag, 17 august, 2018
Laurdag, 18 august, 2018
Søndag, 19 august, 2018
...og vidare enda fleire datoar.
Vis/skjul alle datoar

Kunstutstilling i samarbeid med Lions. Årets festival kunstner er Ola Une Ferstad Liland. Utstillinga er open kvar dag under festivalen.

Ola Une Ferstad Liland er frå Ålesund, men bur og arbeider no i Geiranger. Der driv han Geiranger Galleri sommarhalvåret, med formidling og salg av eigne arbeider samt arbeider frå etablerte vestlandskunstnere. Resten av året er det ein kombinasjon av arbeid på atelieet i Geiranger samt utstillinger, prosjekter og lange utenlandsopphald. Han blir karakterisert som ein figurativ kolorist, mot det abstrakte. Han arbeider både malerisk og grafisk, og motiva er ofte fargesterke.

Liland har kunstfagleg utdanning både frå Volda, Warszawa og Ljubljana. Han har hatt ei lang rekkje separat- og kollektivutstillingar i både inn- og utanlands sidan 1983. Han er fast representert ved fleire galleri, og innkjøpt til mange offentlige og private rom. Kunstnaren har hausta lovord mange stader, og har hatt fleire studiereiser og arbeidsopphald utanlands, bl.a anna i mange europeiske land, USA, Sør-Amerika, Asia, Marokko og Japan. Kunstnaren har bl.a. oppnådd polsk- og jugoslavisk statsstipend. I tillegg til ulike stipend og legat i Norge.

Til Jentekolonien tek Liland med seg både måleri og grafikk i ulike former og utrykk, og prisklassene er for ei kvar lommebok.

Stad
Jentekolonien
Kommune: 
Kategori: