Folkestyret

Foto: Riksteatret
Foto: Riksteatret
Fredag, 14 mars, 2014 klokka 19:00

Riksteatret presenterer "Folkestyre 2014" av Hilde Brinchmann og Henriette Vedel.

Fra det norske folk til det norske folk.

Bakgrunn

Hva ville du svart på følgende spørsmål:
Har du tro på det norske folkestyret?
Hva ville du snakket om hvis du skulle holde en tale på Stortinget?
Når følte du deg sist samfunnsengasjert?
Har du påvirkningskraft?

I anledning Grunnlovsjubileet har regissør Hilde Brinchmann og dramaturg Henriette Vedel reist landet rundt og samlet inn folks tanker og meninger om demokratiet i Norge i dag. De har stilt de samme spørsmålene til mange mennesker og fått en mengde ulike svar.

Svarene får du i Folkestyre 2014, en teaterforestilling fra det norske folk til det norske folk, der skuespillere presenterer autentiske historier om folks tro på egen mulighet til å forandre. Hva er det som gjør at noen ser på seg selv som samfunnsengasjerte, og andre tenker at det ikke nytter?

Vil du bli en del av forestillingen? Ta et bilde av deg selv når du er samfunnsengasjert og legg ut på Instagram med #folkestyre2014, eller vær med på å lage musikken til forestillingen gjennom Folkestyret 2014s egen YouTube-kanal. På hvert spillested vil skuespillerne intervjue en tilfeldig valgt person på gaten og la svaret bli en del av forestillingen samme kveld. Les mer påwww.riksteatret.no.

Spilletid ca 2 timer (inkl. pause).
Urpremiere i Oslo, Nydalen 27. februar 2014.
Turnépremiere i Ullensaker 5. mars 2014.

På scenen
Ingrid Meling Enoksen, Stein Grønli, Sindre-Benedict Hendrichs, Veslemøy Mørkrid, Biniam Yhidego og Marit Østbye.

Team
Av Hilde Brinchmann og Henriette Vedel. Regissør og scenograf: Hilde Brinchmann. Dramaturg: Henriette Vedel. Koreograf: Kristin Ryg Helgebostad. Komponist og lyddesigner: Johann Prell. Lysdesigner: Norunn Standal. Kostymekonsulent: Mette Gøransson. Kunstneriske rådgivere: Kai Johnsen og Ragnhild Mærli. Produsert i samarbeid med Dramatikkens hus.

Opplev mer
I samarbeid med Grunnlovsjubileet 2014 inviterer Riksteatret til kåseri ved bl.a. forfatter Karsten Alnæs, som er aktuell med «1814 – Miraklenes år». Sted: På kulturhuset 45 minutter før forestillingen starter.

Stad
Sunndal kulturhus
Auragt. 2
6600
Sunndalsøra
Kommune: