"Fra drøm til mareritt"

Martin Bengtsson. Pressefoto.
Torsdag, 15 november, 2012 klokka 19:30

Martin Bengtsson var ett av de største fotballtalentene i Sverige. Han trente målbevisst fra han var 9 år for å oppnå drømmen om en proffkontrakt, aller helst med AC Milan fra Italia. Han takket likevel ja da tilbudet kom fra det andre laget i Milano, Inter. Det ble ingen hyggelig opplevelse for Martin, som til slutt forsøkte å ta sitt eget liv.

I kveld tar han oss med på innsiden av et system så mange ungdommer drømmer om å få bli en del av.

Martin har allerede som 22-åring rukket bytte karriere flere ganger i livet. Som barn drømte han om å bli fotballproff og hele livene hans var en reise for å nå dette målet. Som17-årig ble han proff i Inter Milan men fotballdrømmen hans ble forvandlet etter et år til et mareritt som ble avsluttet med at han våknet opp på et sykehus i Milano etter et selvmordsforsøk. Reisen frem tilMilano og tilbake igjen har han fortalt om i boken ” i skyggen av San Siro”.

I dag arbeider Martin med mange ulike uttrykk, han skriver, spiller musikk, arbeider med radio, TV, som moderator og foredragsholder.

I forelesningene sine forteller han om sin livsreise, men også om ukjente og kjente fenomener innen idrettsverden og om verdien av og våge å åpne seg for følelser og erkjenne alle sidene sine.

Stad
Sjøborg kulturhus
Sjøgata 10
6065
Ulsteinvik
Kommune: