FRANS - Fattighetens Rikdom

Fredag, 26 april, 2013 klokka 19:00

I et land delt i to riker er Frans sønn av den mektige herskeren Pietro og får den stolte oppgave om å utvide sin fars rikdom og land. I den andre delen av samme landet hevder en Sultan å ha herskerett. Frans begynner et kynisk handlingsmønster ved å fjerne de fattigstilte og legger storslåtte planer om å utradere skogen til fordel for kapitalistisk vinning. Så, en dramatisk natt, åpenbarer selve naturen seg for ham og setter i gang en selvransakelse hos Frans der han setter spørsmålstegn ved sine egne verdier. Samtidig har Sultanen sendt ut sin fremste kriger for å konfrontere Frans, og et dramatisk møte utspiller seg. De to rikene vender seg mot hverandre og det hele kulminerer i en konflikt der alt settes på spill.

Den nye paven heter Frans og det er godt mulig at Inspirasjonen til dette navnet kom fra samme sted som Rønningen har for musikalen sin - fra Frans av Assisi og hans liv. Frans var kjent for å ta et oppgjør med rikdom og levde et liv i fattigdom på tross av muligheten til økonomisk velstand. Dette inspirerte Rønningen til å ta tak i tematikken "verdi" og vil i sin forestilling vise en reise mellom ulike verdisyn gjennom en underholdende og engasjerende fiksjon. Frans av Assisi`s liv har flere konkrete paralleller og hendelser som den kunnskapsrike vil kunne kjenne igjen i vår fortelling. Kunstneriske friheter er gjort for å lage et storslagent drama og Rønningen folkehøyskoles aktører og ledelse er selvsikre på at publikum vil få en stimulerende og positiv opplevelse. "Frans - Fattighetens Rikdom" er en musikal skrevet med den ambisiøse tanken å skape den fra grunn av. Det vil si at regi og all musikk, manus, kor, dans og AV effekter er laget spesifikt til denne forestillingen og at Rønningens elever står som mestere over prosessen i sin helhet.

Skapelsen av musikalen er en imponerende prosess i seg selv, Å få 160 mennesker inn i samme sceniske uttrykk er en tanke som tar pusten fra de fleste. Men når man i tillegg steller i stand en turne gjennom Norges land og rike så testamenterer det et visjonært standpunkt fra Rønningen folkehøyskoles side. Fire busser kjører elever og lærere rundt på scener i Norge. Olavhallen i Trondheim, Kulturhus i Ulsteinvik, Stavanger, Grimstad, Gjøvik og Grieg- hallen i Bergen blir besøkt.. Rønningen Folkehøgskole har skapt en unik profil etter 30 års musikalproduksjon for på denne måten å markedsføre elevenes produkt. Det gir elevene en mestringsfølelse dypt inn i grunnvollene. Det er få (om noen) skoler som kan flagge med en lignende gulrot.

Regi: Henrik Årdal. Produsent: Svein Harsten. Kor og vokal: Martin Alfsen. Band: Arne Hiorth. Koreografi: Ida Uvaas. Kostyme: Marit Lund. Vokal: Tone Scott-Dahl Pedersen A/V: Sture Vareide

Billettar
Du kan kjøpe billettar på nettsida (sjå under), i Servicetorget ved Ulstein rådhus (tlf 70 01 75 00, mån-fre 08-16) og i Kinokiosken (ope 45 min før kvart arrangement).

Billettpris
Voksne kr 210,-
Born (t.o.m. 15 år) og studentar kr 100,-

Ungdom (16-20 år) kan kjøpe billett i Servicetorget og i Kinokiosken til 25 % redusert pris. Dette er eit tilbod frå Møre og Romsdal Fylke.

Stad
Sjøborg kulturhus
Sjøgata 10
6065
Ulsteinvik
Kommune: