Gjermund Larsen trio

Gjermund Larsen Trio. Pressebilde. Fotokilde: Høstscena.
Gjermund Larsen Trio. Pressebilde. Fotokilde: Høstscena.
Torsdag, 29 september, 2016 klokka 22:00

Eventyrlig vakkert!

Gjermund Larsen Trio – kontrabass, trøorgel og fele, byr oss på musikk som er utrolig vakker, rørende, enkel og ærlig. Tiden tar på et vis en pause når de tre spiller. Med sine toner representerer de det ypperste Norge kan by på!

I 2006 etablerte Gjermund Larsen en trio sammen med Andreas Utnem på trøorgel og alskens tangenter, og Sondre Meisfjord på kontrabass. Tre fantastiske musikere som har blitt stadig mer samspilte. Med den brede musikalske bakgrunn de besitter, leverer de musikk som elegant beveger seg i et landskap av folkemusikk, jazz, pop, samtidsmusikk og barokk, – rett og slett musikk som må høres!

Konsertarrangør og musiker Gabriel Fiflet skulle en gang introdusere Gjermund Larsen og sa: – Han ser ut som Gud og spiller som Jesus. Det skulle selvsagt vært omvendt, forteller Gabriel Fliflet med et smil.

«Vakrerere blir det ikke» sier kunstnerisk leder Inger Bakke  og håper publikum vet å hive seg på denne muligheten.

Trioens lekne improvisasjoner og uærbødige omgang med tradisjonen levner ingen tvil om at folkemusikk er relevant som aldri før. Gjermund Larsen trio forsyner seg av en sprell levende skattkiste fylt med nydelige melodier og himmelsk felespill!

Gjermund Larsen – oppvokst i en folkemusikkfamilie i Nord-Trøndelag. Har spilt fele og opptrådt siden han var 5. I tillegg til å ha fått folkemusikken inn med morsmelken, har han studert folkemusikk i 8 år, og ble den første til å avlegge diplomeksamen i folkemusikk ved Norges musikkhøgskole. Ble også historiens yngste vinner i A-klassen på Landskappleiken i 2002, og fikk i 2005 Kongepokal som beste utøver. Gjermund Larsen er ofte benyttet som solist for kor og orkestre, og har komponert en rekke bestillingsverk for norske festivaler, og har vunnet flere Spellemannpriser.

Andreas Utnem – trakterer tangenter på fantastisk vis, og er en ettertraktet teaterkomponist, til daglig ansatt som musiker i Kirkens Bymisjon i Oslo. Har gitt ut en rekke plater med blant annet med Trygve Seim (ECM), Ole Paus, Bjørn Klakegg og Andreas Bræin Hovig. En fantastisk musiker vi anbefaler deg å holde et våkent øye med.

Sondre Meisfjord – en av Norges beste og mest allsidige bassister, – kompmusiker og solist. Sondre er en kreativ og allsidig representant for dem som foretrekker å kalles musikere, heller enn å bli knyttet til spesielle sjangre. Meisfjord sitt basspill er like solid enten det dreier seg om swingjazz i Come Shine, norsk folkemusikk i trioen Flukt, irsk folkemusikk i Musharings, cooljazz i John Pål Inderbergs The Zetting eller pop i singer-songwriter Siri Gjæres band. Sondre er også bassisten i Trondheim Jazzorkester med Pat Metheny.

Hvor: Teaterfabrikken
Når: torsdag 29.09 kl 22.00
Pris: 200,-

Stad
Teaterfabrikken
Kommune: