Good Ol' Boys - Benoni og BigHand

Arne Benoni og Ottar Big Hand Johansen. Pressebilete. Fotokjelde: Sjøborg Kulturhus.
Arne Benoni og Ottar Big Hand Johansen. Pressebilete. Fotokjelde: Sjøborg Kulturhus.
Fredag, 17 mars, 2017 klokka 19:00

Dei har holdt på så lenge vi kan hugse. Etterspurte og folkekjære i heile Skandinavia er dei Suliskongen og Lofotsheriffen. Dei er good ol' boys - trygge, hardføre, ramsalte karar med djupe røtter i eit dramatisk landskap av fjell og jord, hav og strie straumar. Begge har enorm respekt for dei nådelause omgivelsane der kystfolk til alle tider klora seg fast, trossa iskald storm, frådande regn og illsinte bølgjer, ofte med livet eller håpert som innsats.

Begge bærer i seg bevisstheten om under- og overjordiske skapninger, født av trolske naturkrefter som vilkårlig fordelte angst, skyld og fortvilelse med usvikelig sjenerøsitet.

Begge er oppvokst der mørketida gir liv til saftig bannskap og skrøner, udødelige myter og sviende lengsel. Begge har opplevd at det skimrende nordlyset våker ved drømmenes vogge og grav.

Hver for seg har de sett forbi storhavet, ut i verden. Hver for seg har de reist til Nashville og skapt ny norsk historie i countrymusikkens hjemland. Hver for seg har de delt sang og scene med sine egneidoler, de fremste amerikanske artistene i sjangere fra tradisjonell western til outlaw country rock. De har kryssa hverandres veier, gått et par av de samme stiene - men aldri samtidig. Ikke før nå.

Sammen utgjør Arne Benoni og Ottar Big Hand Johansen et kraftsenter på vår musikalske arena. Duetten "Good Ol' Boys" er lansert som single og video allerede ute. Full CD med tittelsporet + helt nyskrevne låter, slippes 1. februar 2017. Utgivelsen følges opp med landsomfattende kulturhus-turné i februar og mars. I tillegg gjester de festivaler og lokale markedsdager og arrangementer utover våren, sommeren og høsten 2017.

Arne Benoni er en av våre sterkeste tolkere av Jim Reeves' sanger. Til strålende kritikker turnerte han i 2014 med sin egen kabaret i forbindelse med 50-års-markeringen for Reeves' bortgang. Benoni har tidligere samarbeidet og opptrådt med verdensstjerner som Dottie West og Lynn Anderson. Han har til med stått på scenen i Nashville's legendariske Grand Ole Opry!

I 2015 feiret Ottar Big Hand 50 år som artist. Jubileet var på ingen måte et endelig mål, men en viktig og imponerende milepel i en lang karriere. Blant andre høydepunkter trekker Big Hand gjerne fram minnerike opptredener på Bluebird Café i Nashville, 2 Spellemannpriser og hederstitlene Æresslusk i Sulis og Ambassadør for Fauske kommune. Dessuten har den røslige nordlendingen gjort seg fortjent til Oslo kommunes kulturpris som han ble tildelt i 2014.

Billettar
Du kan kjøpe billettar på nettsida (sjå over, klikk på klokkeslettet), i Servicetorget ved Ulstein rådhus (tlf 70 01 75 00, mån-fre 08-16) og i Kinokiosken (ope 45 min før kvart arrangement).

Billettpris kr 395,-

Ungdom (16-20 år) kan kjøpe billett i Servicetorget og i Kinokiosken til 25 % redusert pris. Dette er eit tilbod frå Møre og Romsdal Fylke.Billettar i sal frå torsdag 1. desember kl 09.00.

Stad
Sjøborg kulturhus
Sjøgata 10
6065
Ulsteinvik
Kommune: 
Tema: