Grzegorz Niemczuk - Chopin i ord og tonar - klaverkonsert

Grzegorz Niemczuk. Pressebilete. Fotokjelde: Storfjord Kulturhus.
Grzegorz Niemczuk. Pressebilete. Fotokjelde: Storfjord Kulturhus.
Tysdag, 13 februar, 2018 klokka 19:00
  • Polsk Chopin-mester i Storfjord kulturhus

Grzegorz Niemczuk er en av de fremste yngre pianistene i Polen. Han er født i 1985 og gikk ut fra musikkakademi i Katowice med høyeste utmerkelse. Nå har pianisten hele verden som sitt virkefelt. Han har konsertert i de fleste europeiske land – likeledes Amerika, Asia, Afrika og Australia.

I 2010 vant han 1. pris i den store Chopin-konkurransen i Warszawa og han blir nå betraktet som en av verdens fremste Chopin-tolkere. I januar 2013 vant han Carnegie Halls debutantpris i skarp konkurranse med mange av verdens fremste instrumentalister. Hans siste utmerkelse var publikums-prisen under Busan Maru International Music Festival i Sør-Korea høsten 2016. Grzegorz Niemczuk har allerede et stort internasjonalt navn. I sin korte karriere har han spilt med flere av verdens fremste symfoniorkestre. Han gjestet Norge første gang i 2010 og har spilt konserter i Norge hvert år siden.

2017 har vært et svært aktivt år for den unge pianisten. I februar spilte han 3 konserter i Norge, i juni sommerkonsert i Spangereid kirke, i juli Bergen-debut under årets Grieg-festival, i august en omfattende turné i Sør-Amerika og i september på turné i Japan. 2018 tegner til å bli et like aktivt år – bl.a. med ny turné i Japan i januar.

 

Konserten i Storfjord kulturhus har fått tittelen  Chopin i ord og toner”. Grzegorz Niemczuk gir under konserten til beste et program bestående av de mest virtuose, de vakreste og de mest kjente verkene av Frédéric Chopin. Som Chopin-mester er det alltid en helt spesiell glede for ham å formidle sin landsmanns musikk. Kveldens krevende program vil til fulle viser Grzegorz Niemczuks virtuositet og hans evne til å formidle hvert enkelt musikkstykkes særegenhet og følelsesmessige dybde.

 

I tillegg til konserten i Storfjord kulturhus vil Grzegorz Niemczuk under denne Norgesturnéen holde konserter i Ullensaker, Os ved Bergen, Frsnavåg og Nes i Akershus. I mai vil han for 3. år på rad holde mesterklasser ved Norges Musikkhøgskole..

 

Grzegorz Niemczuk er ikke bare en eminent og virtuos pianist, han er også en strålende pedagog og kåsør. Som alltid når han konserterer, vil han også denne gangen fortelle om den musikken han skal fremføre. Dette gjør en konsert med Grzegorz Niemczuk til en helt spesiell og givende opplevelse.

1.avdeling

1.  Polonese A-dur Op. 40 Nr. 1 - “Militærpolonesen” 

  • 3 Nocturner Op. 9: nr. 1 i b-moll, nr. 2 i Ess-dur og nr. 3 i H-dur

    3 Grand Valses Brillantes Op. 64:

  • Nr. 1 i Dess-dur «Minuttvalsen», nr. 2 i ciss-moll og nr. 3 i Ass-dur

    5 etyder fra Op. 10: Nr. 1 C-dur, nr. 5 i Gess-dur, nr. 7 i C-dur, nr. 11 i Ess-dur og nr. 12 c-moll “Revolusjonsetyden” 

  • Pause 2. avdeling         

  • Ballade g-moll Op. 23 Nr. 1 

  • 4 Mazurkaer Op. 30:

Nr. 1 g-moll, nr. 2 h-moll, nr. 3 Dess-dur, nr. 4 ciss-moll

Fantasti impromptu c-moll Op. 66

Scherzo b-moll Op. 31 nr. 2

Stad
Storfjord Kulturhus
Øyna 1
6201
Stranda
Kommune: