Gustav Gaudernack. Emaljens magi.

Alle rettigheter foto: Jugendstilsenteret og Kube
Fredag, 6 september, 2019 klokka 00:00
Laurdag, 7 september, 2019
Søndag, 8 september, 2019
Måndag, 9 september, 2019
Tysdag, 10 september, 2019
...og vidare enda fleire datoar.
Vis/skjul alle datoar

En utstilling med unike objekter skapt av en av Norges viktigste jugendstilkunstnere innen glass og metallkunst. Gaudernack blir omtalt som «Norges første designer» og det var som jugendstilkunstner at han fikk sitt internasjonale gjennombrudd.

Jugendstilsenteret og Kube presenterer utstillingen, "Gustav Gaudernack. Emaljens magi.", som er viet en av de store metalkunstnerne i jugendstilperioden. Gustav Gaudernack (1864-1914) kombinerte sin kjærlighet til natur og norsk middelalder med internasjonale trender for å produsere fantastiske metallarbeider. Etter å ha studert på Kunstskolen i Wien, jobbet han for et ledende norsk gullsmedfirma, David Andersen, der han utviklet fremragende designferdigheter. Med en unik lidenskap for kompleksiteten og skjønnheten i emalje-teknikkene, oppfant han også en ny plique-à-jour-teknikk som gjorde det mulig for ham å produsere arbeider med en forbløffende størrelse. Han mottok nasjonal og internasjonal anerkjennelse med en rekke priser, blant annet sølvmedaljen ved Verdensutstillingen i Paris i 1900, og Grand Prize på St. Louis World Fair i 1904.

Utstillingen gir en omfattende presentasjon av Gaudernacks arbeidsprosess og kunstneriske virke. Den inkluderer flere arbeider som ikke har blitt vist tidligere, både fra museets egen samling og private samlere, samt flere av hans vakre akvarellskisser. Arbeider av to samtidskunstnere vil også være en del av utstillingen. Kristina Aas (tekstil) og Benjamin Tomasi (lydinstallasjon) sin dialog med Gustav Gaudernacks verker understreker hans samtidsaktualitet.

Stad
Jugendstilsenteret og Kunstmuseet KUBE
Kommune: 
Kategori: