Håvard Gimse

Håvard Gimse. Pressefoto. Fotokilde: Kultur i Ålesund.
Håvard Gimse. Pressefoto. Fotokilde: Kultur i Ålesund.
Søndag, 11 november, 2018 klokka 16:00

Franz Schubert
Pianisten Håvard Gimse tilbyr et spennende konsertkonsept hvor han spiller noen av Franz Schuberts mest berømte pianostykker, flettet med historier om Schuberts eventyrlige og alt for korte liv, som endte da han kun var 31 år gammel.

Sist Gimse var på turnè i Norge, opplevde publikum en tilsvarende reise i Beethovens liv, som sluttet med at den relativt ukjente, unge Franz Schubert var med å til å bære mesterens kiste under begravelsen i Wien i 1827. Schubert drømte om å bli gravlagt ved siden av sin store helt, et ønske han fikk oppfylt allerede ett år senere. Programmet består av noen av Schuberts mest kjente klaverstykker; utvalgte Impromptus, Moments Musicaux, sangarrangementer og Ländler, og ikke minst Schuberts berømte Sonate i B-dur, som han skrev helt mot slutten av sitt liv.

Håvard Gimse

Pianisten Håvard Gimse er blant de få norske utøvere som har gjort seg gjeldende på flere av de viktige scenene internasjonalt, og han har bl.a spilt i Carnegie Hall (New York), Concertgebouw (Amsterdam), Konzerthaus (Berlin) samt i de store konsertsalene i byer som Tokyo og St.Petersburg. I sommer vender han igjen tilbake til berømte Wigmore Hall i London. Gimses Beethoven-turné, hvor han introduserte musikken og fortalte om Beethoven med stor faglig innsikt og humoristisk sans, var en meget stor suksess. Konserterne var veldig godt besøkt, både fordi Gimse er en kjent og kjær figur i norsk musikkliv, og fordi konseptet var spennende og appellerte til et bredt publikum.

Program

Scherzo nr 1 B-Dur, D 593 (1817)

4 Ländler fra op 171, D 790 (1823)

Ungarische Melodie, D 817 (1824)

Impromptu op 90 nr 2 Ess Dur, D 899 (1827)

2 Moments Musicaqux fra D 780: nr 2 Ass Dur og nr 3 f moll (1823-28)

Impromptu op 90 nr 4 Ass Dur, D 899 (1827)

Stad
Parken Kulturhus
Kommune: