Høstscena: Århundrets legende

Århundrenes legende. Foto: Teatret Vårt.
Århundrenes legende. Foto: Teatret Vårt.
Torsdag, 24 september, 2015 klokka 19:00

En komisk forestilling om det gode og det onde. Et kjærlig skråblikk på dugnadsmennesket. En vill teaterlek. 

Bjørnstjerne Bjørnsons gjendiktning av Victor Hugos diktsyklus framstår som tolv små fortellinger om det gode og det onde. Festkomiteen i samfunnshuset har bestemt seg for å sette opp Århundrenes legende. De er fem veldig forskjellige mennesker som underveis blir ganske så utfordret når de må jobbe sammen. Ambisjonene er høye, og de kaster seg ut i et storstilt fortellerteaterprosjekt hvor alle må jobbe som både skuespillere, lysmenn, DJ´s og sceneteknikere. Lykkes det å få til et felles prosjekt?

Som i resten av forfatterskapet til Bjørnson ligger det en søken etter en universell moral i bunn av disse tolv fortellinger. Et ønske om et verdifellesskap. Og som en tredjepart i dette evige tautrekkeriet mellom det gode og det onde spiller landskapet en særlig rolle. I Bjørnsons verden er naturen som omgir oss ikke bare et bakteppe. Den gjør oss til bedre mennesker. Den setter livene våre i relieff og minner oss om hvor små vi og problemene våre er.

 

Regi og ide: Tormod Carlsen

Scenografi og kostymedesign: Karin Gille.

Medvirkende: Bjørnar Teigen, Vivi Sunde, Hugo Mikal Skår, Nasrin Khusrawi og Lars Melsæter Rydjord.

Århundrenes legende har premiere 22.august.

Forestillingen gjester HØSTSCENA i Ålesund 24. september, og er åpningsforestilling under Bjørnsonfestivalen i Molde 26. september.

Stad
Arbeideren
Kommune: 
Tema: