Høstscena: 69 min. av 86 dager-Håskjold Larsen/B. Wesseltoft

69 min. av 86 dager. Pressefoto. Fotokjelde: Høstscena.
69 min. av 86 dager. Pressefoto. Fotokjelde: Høstscena.
Torsdag, 28 september, 2017 klokka 20:00

Høstscena er stolte over å kunne presentere filmen om tre år gamle Leans flukt gjennom Europa, i en unik setting: Filmen vises på storskjerm på Kulturhuset, og Bugge Wesseltoft og Audun Sandvik akkompagnerer filmen live på flygel og cello!

Regissør er Egil Håskjold Larsen. Musikken er komponert av Bugge Wesseltoft og fremført av Audun Sandvik fra Kringkastingsorkesteret og komponisten selv. Filmen er blitt beskrevet som ett nytt, friskt og intimt innblikk i ei lita jentes reise. Den imponerer med sin autentisitet og sensitivitet, i tillegg til den høye kvaliteten og filmskaperens dedikasjon.

Denne kritikerroste norske dokumentarfilmen følger tre år gamle Lean og familien hennes på flukt gjennom Europa. I hele sitt korte liv har hun levd med krig, bomber og luftangrep. 25. juli 2015 la familien Kango ut på den farefulle reisen fra hjembyen Damaskus. Lean flyktet sammen med foreldrene Rzan (26) og Bashar (31), onkel Ahmad (25) og lillesøster Bisan, som bare var ni måneder gammel.

«69 minutter av 86 dager» hadde norgespremiere på Eurodok 2017 i Oslo. Den er allerede vist under Den Internasjonale Dokumentarfilmfestivalen i København, og flere festivaler står i kø for å vise filmen.

Det danske filmmagasinet «Ekko» trillet terningkast seks og skriver: «Den norske debutregissøren har skapt en makeløs dokumentar om et barn og hennes families flukt gjennom Europa. Den viser at filmkunsten kan noe ingen andre kunstform kan.»

Stad
Parken Kulturhus
Kommune: