Høstscena: Harr og Hartberg

Harr og Hartberg. Pressefoto.
Harr og Hartberg. Pressefoto.
Onsdag, 23 september, 2015 klokka 21:00

Torbjørn Harr, Lars Saabye Christensen og Aslak Hartberg har slått sine pjalter sammen. Med et stjernelag av norske jazzmusikere som Ålesund sjelden har sett maken til, blir dette en kveld du ikke kan gå glipp av.

Skuespiller Thorbjørn Harr og komponist og bassist Aslak Hartberg (kjent som vokalist i Klovner i kamp) er jazzprosjektet Harr & Hartberg.

Selv om begge er mest kjent for andre prosjekter deler de en glødende jazzintersse.

Thorbjørn har drevet med musikk hele livet, både som vokalist og saxofonist. Hartberg er hovedfagutdannet jazzbassist, og var i mange år fast bassist med bl a Jon Eberson, og han var med å starte Shining, der han spilte bass på de tre første platene.

Lars Saabye Christensen har skrevet tekstene spesielt til Hartbergs musikk.

De tre har jobbet sammen før. Teaterstykket «Chet spiller ikke her» der Torbjørn Harr vant kritikerprisen for sin rolle, og overrasket alle med å fremstå som en moden og egenartet jazzvokalist.

Nå har de vært i studio med superprodusent Kåre Vestrheim. Platen ble sluppet i november til strålende kritikker. Med seg har de kremen av norske jazzmusikere:

Thorbjørn gjorde i fjor internasjonalt gjennombrudd med sin rolle i den amerikanske TV-serien Vikings, mens Hartberg igjen nyter stor suksess med Klovner i kamp etter nesten åtte års pause.

Trygve Seim - sax

Sjur Miljeteig - trompet

Jon Balke - piano

Per Oddvar Johansen - trommer

Stad
Teaterfabrikken
Kommune: 
Tema: