Høstscena: Stilett - Åpent landskap

Stilett-åpent landskap. Pressefoto.
Stilett-åpent landskap. Pressefoto.
Laurdag, 26 september, 2015 klokka 21:00

«Åpent landskap» er en krast lattermild musikalsk satire over arbeidslivet, og en hyllest til arbeidsgleden.

Vi er på et offentlig kontor i Oslo i 2019. De ansatte har nettopp vært gjennom "Reform 2018", hvor bl.a. NAV, helsetjeneste og politi er blitt slått sammen til en mastodonten PRAT-etat - en forkortelse for "PRoduksjon Av Tjenester".

Anført av en alltid positiv Mellomleder gjør de ansatte så godt de kan i en arbeidshverdag som mest av alt handler om effektivisering og evaluering, teambuilding og kjerneverdier. Brukerne venter tålmodig med kølapper i mottaket.

Samarbeidet mellom Stilett, tekstforfatter/komponist Hanne T. Asheim og regissør Karina Aase er langt, bl.a. med suksessforestillingene Griseflaks (2011) og Sykt frisk (2013). Åpent landskap dyrker den samme kombinasjonen av humor, samfunnssatire og musikalsk lek."

Hanne T. Asheim er en kritikerrost tekstforfatter og komponist. Hun skriver i en humoristisk og satirisk stil, og trives aller best når humoren har noe på hjertet. Hun brenner for cabaretsjangeren, og har dyrket den i sine egne prosjekter (Sjel&Showtime, Helvete er de andre, Kjellercabaret) i tillegg til å skrive for artister som Simon & Stig, Bjarte Hjelmeland og Lene Kongsvik Johansen. Nummeret Enkeltindividets protestvise vant Komiprisen for «Årets nummer» i 2009. De siste årene har hun tilbragt mye tid på Oslo Nye Teater, og blant annet laget forestillingene Tro, håp og terningkast og Kjellercabaret 1- 3 i tillegg til Griseflaks og Sykt Frisk.

Regi: Karina Aase
Tekst: Hanne Årheim
Medvirkende:
Anne Marte Slinning
Anna Karin Munkjord
Anne Cecilie Rødsjø Kvammen
Liv Anna Hagen
Johanne Karen Hagen
Signe Sannem Lund
Vidar Lunden
Torgeir Koppang
Hege Eide Vik
.

Stad
Teaterfabrikken
Kommune: