Høstscena: Wishful Beginnings/Verk Produksjoner

WISHFUL BEGINNINGS. Pressefoto. Fotokjelde: Høstscena.
WISHFUL BEGINNINGS. Pressefoto. Fotokjelde: Høstscena.
Torsdag, 28 september, 2017 klokka 18:00

HEDDAPRISVINNERNE VERK PRODUKSJONER KOMMER TIL ÅLESUND MED MESTERLIGE WISHFUL BEGINNINGS!

Med forestillingen Wishful Beginnings setter Verk Produksjoner seg fore å starte på nytt: Kanskje det handler om et tabula rasa, å gjøre rent bord, kanskje det handler om en fornemmelse av å sitte på et synkende skip? Eller en snikende følelse av at vi har konstruert et samfunn rundt et sett med forventninger om fremtida som nå viser seg å være livstruende og gale. Kan det være at det rådende systemet har for stor hastighet i en bestemt retning og ingen helt vet hvordan man styrer skipet?

Med dette som bakteppe har teaterkompaniet begitt seg ut på en reise der de har samlet på historier, hatt utallige diskusjoner, vandret, fortalt, tatt opp, samlet, gjenfortalt og spunnet videre. De har stanget hodet i veggen og sett til siden, lest skygger og forsøkt å gi stemmer til etterklanger. Kanskje det handler om å mane frem et gjenferd eller å fremkalle noe ukjent?

Verk Produksjoner har satt opp en rekke forestillinger de siste årene, blant annet den kritikerroste Stalker og Det Eviga Leendet, som begge vant Heddaprisen for årets forestilling i henholdsvis 2013 og 2011. Kompaniet turnerer i både inn- og utland til varm mottakelse fra både publikum og presse:
«Verk produksjoner gjør menneskenes undergang til sterkt teater … Et mesterlig teaterøyeblikk, som avslutter et apokalyptisk nachspiel du bør få med deg». Aftenposten, terningkast 5.
«Wishful beginnings er en visuelt sterk opplevelse …»Morgenbladet.
«Nok en gang demonstrerer Verk Produksjoner at ett menneskes banalitet er et annets dype visdom. Og omvendt.» Dagbladet.
«… en stemningsladet forestilling …» Klassekampen.

Av og med: Fredrik Hannestad, Saila Hyttinen, Tilo Hahn, Signe Becker, Solveig Laland Mohn, Håkon Mathias Vassvik, Per Platou, Anders Mossling, Espen Klouman Høiner, Pernille Mogensen, Camilla Eeg-Tverbakk, Jon Refsdal Moe og Agnes Gry. Co-produksjon: Black Box teater, Teaterhuset Avant Garden og BIT Teatergarasjen. Støttet av Norsk Kulturråd.

se mer på VERK PRODUKSJONER sin hjemmeside her

Stad
Arbeideren
Kommune: