HAAKON BROX

Onsdag, 25 april, 2012 klokka 17:00:00

Under Nordic Light International Festival of Photography i 2011 ble prisen Årets Coming Star delt ut for første gang. Haakon Brox var talentet som stakk av med seieren.

Coming Star tittelen vitner om utholdenhet, dyktighet, kreativitet og nytenkning. Haakon Brox fikk prisen fordi han etter juryens begrunnelse skilte seg ut fra de andre med sine sterke uttrykk. Fotografiene han presenterte var basert på en kunstnerisk portrettserie han laget som prosjektoppgave første året ved NKF (Norges Kreative Fagskole). Han er svært takknemlig overfor skolen og hovedlærer Jørn Adde. «Jeg stortrivdes på skolen, både faglig og sosialt», sier Brox. «Når jeg nå kikker tilbake på arbeidene mine fra den første tiden på NKF, ser jeg at utviklingen frem til i dag har vært drastisk. Det skal hovedlæreren min og alle de fantastiske foreleserne vi har hatt ha mye av æren for.»

Det var egentlig en tilfeldighet som gjorde at Haakon Brox falt for fotografi. Da han studerte barnevernspedagogikk i Trondheim, var han assistent på en reklamefilminnspilling. Under denne innspillingen ble han kjent med reklamefotograf Geir Mogen, noe som førte til et engasjement som fotoassistent. Etter to år som assistent, gikk ferden videre til Norges Kreative Fagskole i Trondheim. Sommeren 2011 var han ferdig med to år på fotoskolen, og har nå flyttet til Oslo for å etablere seg som fotograf der.

Stad
Caroline Kino - Helan
6501
KRISTIANSUND N
Kommune: